Konzum generalni sponzor ATP turnira u Umagu

U Super Konzumu u Dankovečkoj Josip Grgić, direktor marketinga Konzuma, i Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova Istraturista, koji posluje u sklopu Grupacije Lukšić Hrvatska, potpisali su Ugovor o generalnom sponzorstvu.

konzum potpisivanjeTim ugovorom vodeći maloprodajni lanac u Hrvatskoj koji posluje u sklopu Agrokor koncerna postao je novi naslovni sponzor najstarijeg hrvatskog ATP turnira, koji se ove godine po 26. put održava u Umagu od 17. do 26. srpnja, a nosit će ime Konzum Croatia Open Umag. Uz Konzum, turnir su sponzorstvom podržale i Agrokorove kompanije Jamnica, PIK Vrbovec, Ledo, Zvijezda i Agrolaguna.

“ATP Umag jedan je od najvažnijih sportskih i društvenih događaja u Hrvatskoj, koji je tijekom godina izrastao među najpopularnije turnire ATP serije. Ovaj turnir od velikog je značaja za promociju Hrvatske i hrvatskog sporta u svijetu, stoga zaslužuje našu pažnju i podršku. Konzum kontinuirano podupire hrvatski sport odnosno klubove, nacionalne reprezentacije i sportske događaje, prepoznavši vrijednosti i značaj sporta u društvu. Tako već dulji niz godina kontinuirano podupiremo i ATP turnir u Umagu, a ove godine velika nam je čast i zadovoljstvo prihvatiti generalno sponzorstvo ove velike sportske manifestacije. Uvjeren sam kako će turnir s novim vlasnikom dodatno dobiti na atraktivnosti i kvaliteti te oduševiti ljubitelje tenisa, domaće i strane goste u gradu Umagu, te odaslati prekrasne slike iz Hrvatske u svijet”, rekao je Josip Grgić, direktor marketinga Konzuma.

“Tradicija i važnost koju umaški turnir ima za promociju hrvatskog turizma u svijetu motiviraju nas na njegov daljnji razvoj. Izbor Konzuma kao naslovnog sponzora nastavak je dobre suradnje Istraturista s Agrokor koncernom čija će potpora pridonijeti jačanju umaškog turnira. Turnir će već ove godine biti sadržajniji i atraktivniji za gledatelje, a ovom prilikom bih izdvojila egzibiciju Carlosa Moye, kralja Umaga koji će ponovno nastupati u Umagu”, istaknula je Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova Istraturista.

Spektakl 26. umaškog ATP turnira: vraća se “kralj Umaga” Carlos Moya

Turnir je prošle godine pratilo 11,9 milijuna gledatelja, pri čemu je ostvareno više do 700 sati u internacionalnom prijenosu, i to na hrvatskim emitivnim tržištima, odnosno u 122 zemlje u svijetu. Tradicija započeta egzibicijskim mečom kojim je prošle godine proslavljena 25. obljetnica umaškog turnira bit će nastavljena i ove godine.

Turnir će obilježiti egzibicijski susret peterostrukog pobjednika, ‘kralja Umaga’ Španjolca Carlosa Moye, i pobjednika iz 1999. godine, Šveđanina Magnusa Normana. Egzibicijski meč će se održati u srijedu, 22. srpnja, a posjetitelje turnira svojim će teniskim akrobacijama zabavljati i jedan od najpoznatijih svjetskih DJ-a Bob Sinclar.

Carlos Moya bivši je prvi igrač svijeta i pobjednik Roland Garrosa, a sedam godina nakon posljednjeg igračkog nastupa u ponešto drugačijoj ulozi vraća se na turnir na kojemu je igrao čak 15 puta uzastopno, postavši najuspješniji tenisač i ljubimac publike.

Magnus Norman je bivši finalist Roland Garrosa, 2000. je bio drugi tenisač svijeta, a kao trener je pomogao Stanislasu Wawrinki da šokira teniski svijet i 2014. osvoji Australian Open.

U prvih 25 godina na umaškom ATP turniru nastupili su mnogi velikani svjetskog tenisa. Uz Moyu i Normana, pobjednici su bili, među ostalima, Thomas Muster (tri puta), Marcelo Rios, Juan Carlos Ferrero, Stan Wawrinka i Marin Čilić.

Goran Ivanišević igrao je prvo finale protiv prvog pobjednika Gorana Prpića, a danas najbolji svjetski tenisač Novak Đoković upravo je Umag uvijek isticao kao posebno važan turnir na početku svoje karijere.

 

Prethodni članakHOK vodi 36 obrtnika i poduzetnika na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novi Sad
Sljedeći članakMercator CG zakupio šest objekata ulcinjskog Solarisa