Konzum ulaže 25 milijuna kuna u internetsku trgovinu

Do kraja godine Konzum će uložiti 25 milijuna kuna u uređenje i opremanje centra za online trgovinu, koji će smjestiti u objekt na Vrbanima u kojem je nekoć poslovao Getro.

Na 5000 četvornih metara smjestit će i logistički centar i skladište, a ideja je osigurati brzu dostavu kupcima.

Online trgovina raste po stopama višima od 25 posto godišnje, ali i dalje zauzima jako uzak segment tržišta, međutim, kako je objasnio Darko Knez, predsjednik uprave Konzuma, izuzetno je važna za percepciju samog lanca.

Konzum će među novitetima uvesti i mogućnost biranja namirnica s pomoću recepata, pri čemu jednim klikom na recept za neko jelo kupac u potrošačkoj košarici dobiva sve namirnice potrebne za njegovu pripremu. Obrada podataka o preferencijama kupaca nudi mogućnost da mu se ponude suplementi u obliku slične grupe proizvoda, ali i akcije na proizvode koje često kupuje, objasnio je Knez, koji je o novim uslugama Konzuma govorio na Weekend Media Festivalu.

Trgovina u 21. stoljeću vodit će puno više računa o preferencijama kupaca koristeći se analizom podataka prikupljenih s pomoću programa lojalnosti, a Konzum je u tom dijelu otišao najdalje. U svom Multiplus programu imaju evidentirano milijun potrošača, a oko 400.000 kupaca svako tromjesečje prima knjižice s posebnim pogodnostima. Unatoč popularnosti online kupnje najveći promet maloprodajni lanci i dalje ostvaruju u trgovinama, u kojima akcijske cijene imaju izuzetno velik utjecaj na potrošnju. (glas-slavonije.hr)