25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:35
VijestiZemljaNaše Klasje iduće godine kreće u treći investicijski ciklus

Naše Klasje iduće godine kreće u treći investicijski ciklus

proizvodni pogon Naše klasjeVodeća hrvatska tvrtka u proizvodnji svježe tjestenine Naše klasje iduće godine ulazi u nov, treći investicijski ciklus. Konkretno, riječ je o proširenju pogona u Ivanić Gradu, kamo je preseljena proizvodnja s dviju lokacija, iz Zagreba i Jakovlja.

Zoran Šimunić, predsjednik Uprave tvrtke, najavio je da će se tom investicijom koja bi trebala iznositi dvadesetak milijuna kuna na lokaciji podignuti dosadašnji kapaciteti i proširiti asortiman proizvoda.

Naše klasje u Ivanić Gradu ima dva pogona, jedan za proizvodnju svježe tjestenine Aurelia i drugi za proizvodnju inovativnih sirovina za pekarstvo; oba asortimana imaju jednak udio u proizvodnji. Malo više od 35 posto proizvodnje na godinu završi u izvozu na međunarodnom tržištu.

“Širenjem tržišta kapaciteti postanu pretijesni, zato ih morate prilagoditi. Objekt u Ivanić Gradu namjeravamo proširiti i prilagoditi svim ekološkim kriterijima u gradnji. Banke nas podupiru jer dobro poslujemo i nemamo nikakvih dugova, no htjeli bismo se dijelom oteretiti pa ćemo iduće godine projekt prijaviti na fondove EU”, najavio je Šimunić.

Nedavno su njegovi ravioli i tortelloni osvojili nagradu “iTQi Superior Taste Award” Međunarodnog instituta za okuse i kvalitetu iz Bruxellesa koje Naše klasje proizvodi u suradnji sa Siranom Gligora, istarskim tartufarima, Vindijom i drugim proizvođačima delikatesa. (liderpress.hr)

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...