korlat likerKorlat Aronija je na ovogodišnjem prestižnom testiranju “ITQI Superior Taste Award 2015“ osvojila dvije zlatne zvjezdice za vrhunsku kvalitetu i okus (ocjena između 80-90% mogućih bodova).

Priznanje dodjeljuje International Taste and Quality Institute iz Bruxellesa, koji ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta hrane i pića.

Korlat Aronija jedini je proizvod iz segmenta jakih alkoholnih pića iz Hrvatske koji je nagrađen. Stručni žiri sastojao se od 150 uglednih šefova kuhinja, stručnjaka za pića i sommeliera iz najpoznatijih europskih kulinarskih organizacija, među njima su i 24 vodeća chefa i sommeliera Michelinovih restorana, ujedno članova prestižnih međunarodnih kulinarskih instituta iz 15 europskih zemalja.

Svi proizvodi koji se prijavljuju na ocjenjivanje uzimaju se s polica trgovina i ocjenjuju se “naslijepo” bez ambalaže ili identifikacije proizvoda, samo temeljem njegova izgleda, miris, okusa, teksture i općeg dojma.

Korlat Aronija liker svoj put započinje u Vinariji Benkovac koja se nalazi u okolici mjesta Benkovca.

Grožđe na položaju Korlat, raste iz golog kamena te uz obilje sunca i vjetra daje neka od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih vina vrhunska su sortna vina prepoznata od strane domaće ali i svjetske javnosti.

Aronija je maleno čudo prirode naviklo bujati u siromašnim uvjetima. Zahvaljujući tome natprosječno je bogata aktivnim spojevima, vitaminima i mineralima te je jedno od najpoznatiji prirodnih antioksidansa.

Upravo taj spoj bio je početna inspiracija pri stvaranju okusa likera Korlat Aronije. Tradicionalno pripremljena i destilirana rakija od grožđa sjajno je istakla intenzivan i bogat slatko-trpki voćni okus aronije.