Kraj godine donosi nam rekorde u paketnom poslovanju

Još u proljetnim mjesecima Žuti klik, internetska trgovina Hrvatske pošte, oborio je osobne rekorde u prodaji domaćih proizvoda malih OPG-ova

Kad bismo iz tržišne perspektive trebali izdvojiti ključnu riječ koja će obilježiti aktualnu godinu, to bi vjerojatno bila riječ – rekord. Specifični i izvanredni uvjeti u kojima živimo i poslujemo veći dio godine poslužili su kao raketno gorivo višegodišnjim trendovima rasta e-trgovine čiju kulminaciju pratimo u stvarnom vremenu.

Još u proljetnim mjesecima Žuti klik, internetska trgovina Hrvatske pošte, oborio je osobne rekorde u prodaji domaćih proizvoda malih OPG-ova. Više od 40 tona ličkog krumpira prodano je u sklopu kategorije “Klikni na domaće” i dostavljeno kupcima diljem Hrvatske, od Slavonije do otoka. Upravo je Žuti klik među prvima prepoznao važnost domaćih proizvoda malih obiteljskih gospodarstava te im putem svoje platforme omogućio nacionalni doseg. Proljetni trendovi i rekordi nastavili su se i kroz ljeto jer su novi korisnici stekli nove navike i prepoznali benefite online kupovine.

Upravo je online kupovina ključni događaj koji će obilježiti studeni i pogotovo prosinac. U prvoj polovici studenog održao se “11.11”, s pravom poznatiji kao najveći shopping festival na svijetu. Tako je samo Alibaba, poznata kineska internetska trgovina, prodala robu u vrijednosti 74 milijarde dolara. Impresivne brojke nastavile su se i s Crnim petkom koji se istog mjeseca održao u (online) trgovinama diljem svijeta. Paketno poslovanje kontinuirano raste, a taj trend zahvatio je logističku industriju diljem svijeta, pa tako i Hrvatsku.

Dostavljači usluge Paket24, usluge brze dostave Hrvatske pošte, svakog dana isporučuju milijune paketa diljem naše države. Kralježnicu njihovih napora čini i najmoderniji sortirni centar u ovom dijelu Europe koji se nalazi u Velikoj Gorici. U srcu sortirnog centra nalazi se suvremeni paketni stroj za automatsko sortiranje koji u jednom satu može obraditi do 15.000 pošiljaka, mase paketa od 100 grama do 30 kilograma. Nova tehnologija i moderni strojevi za sortiranje ključni su alat naših radnika koji svakog dana povezuju čitavu Hrvatsku.

U bližoj budućnosti čekaju nas pozitivne promjene. Kroz nekoliko idućih mjeseci stižu nam prvi od ukupno 300 paketomata koji će biti postavljeni u urbana i frekventna područja diljem Hrvatske. S njima će se promijeniti i proširiti mogućnosti za naše korisnike. Paketomati će korisnicima omogućiti da sami biraju kada će preuzeti svoju pošiljku, sedam dana u tjednu, od 0-24. Božić je pred vratima, a s njim i novo potencijalno obaranje shopping rekorda diljem svijeta. Pripremite popis želja i naručite poklone za svoje najmilije, jer sve što naručite, Hrvatska pošta će dostaviti.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakJa TRGOVAC prosinac 2020./siječanj 2021.
Sljedeći članakPoslodavci koji su se istaknuli u godini pandemije