Na natjecanju internetskih trgovaca Web trgovac godine 2019. Žuti klik, internetska trgovina Hrvatske pošte, osvojila je nagradu u kategoriji Web Shopping Mall. Žuti klik stekao je nagradu na natjecanju koje je ove godine okupilo čak 195 internetskih trgovina.

Hrvatska pošta na temelju razvojne Strategije Pošta2022. ima u fokusu unaprjeđenje poslovnih procesa i uvođenje inovacija vodeći se imperativom kvalitete. Uvođenje inovacija i digitalizacija su za Hrvatsku poštu među najvažnijim strateškim ciljevima, stoga je pokretanje internetske trgovine Žuti klik prije dvije godine bio jedan od važnijih koraka u ostvarenju ovog cilja.

“Dobiti ovakvo priznanje već u drugoj godini rada velik je vjetar u leđa Hrvatskoj pošti i zato zahvaljujem svim kolegicama i kolegama na njihovu doprinosu“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo. Nagradu je uime Hrvatske pošte na svečanoj dodjeli u sklopu konferencije Ecommerce Day 2019. 17. travnja 2019. preuzela Marijana Miličević, izvršna direktorica Ureda za korporativni marketing i razvoj.

Miličević je tom prilikom zahvalila timu koji je od početka radio na ovom strateškom projektu: “Ova nam je nagrada potvrda da se razvijamo u dobrom smjeru te je ujedno i dodatan motiv da nastavimo graditi nove vrijednosti za naše korisnike kako bismo im trajno ostali preferencijalni partner u kupnji i dostavi proizvoda na kućne adrese.“

Žuti klik se u protekloj godini pozicionirao kao prepoznatljivo i sve popularnije mjesto za kupnju na hrvatskom on-line tržištu, a što potvrđuje i ova prestižna nagrada. Zabilježen je solidan rast u ostvarenom prometu, broju kupaca i narudžbi te asortimanu proizvoda. Još brži rast prodajnih rezultata postignut je u prvim mjesecima ove godine. Ukupan broj narudžba u siječnju i veljači povećao se za više od 80% u odnosu na isto razdoblje lani.

Na Žutom kliku kupuje više od 65 tisuća korisnika, a njihov broj raste svakim danom. Pretežito je riječ o populaciji dobi između 25 i 44 godine (62%), a većinu kupaca čine žene (56%). Najpopularnija je kupnja putem mobitela, pa čak 62% kupaca internetskoj stranici zutiklik.hr pristupa upravo pomoću pametnih telefona.

Specifičnost u ponudi Žutog klika je kategorija “Klikni na domaće – proizvodi naših sela” sa širokom paletom proizvoda hrvatskih OPG-ova. Jedan od najpopularnijih artikala iz te kategorije je originalni lički krumpir sa zemljopisnim podrijetlom. Hrvatska pošta, kao društveno odgovorna tvrtka, time približava male poljoprivredne proizvođače kupcima diljem Republike Hrvatske, potiče ruralni razvoj te pomaže OPG-ovima u plasmanu domaćih proizvoda. Svim OPG-ovima Hrvatska pošta nudi kompletno rješenje za internetsku prodaju (Žuti klik) i distribuciju (hpekspres) proizvoda, kao i korisničku podršku. Mali poljoprivrednici tako se mogu usredotočiti na ono što najbolje znaju – proizvodnju vrhunskih domaćih proizvoda. Kategorija OPG-ovih proizvoda vrlo je brzo prepoznata i prihvaćena, što potvrđuje da kupci sve više traže kvalitetne domaće proizvode.

Osim po ponudi i povoljnim cijenama, kupci prepoznaju Žuti klik i po tome što je on jedina domaća internetska trgovina s višekanalnom prodajom (mrežna trgovina, poštanski uredi i kontaktni centar) te i dalje ima besplatnu dostavu po cijeloj Hrvatskoj sve naručene robe.