zagreb-brend-forum-2016Kako izmjeriti vrijednost brenda i koliko vrijedi njegova nematerijalni dio (good will)? Kako se boriti s globalnim brendovima? Jesmo li u zadnjih dvadeset godina napravili nove brendove ili pozicioniramo stare? Jesu li franchising i licensing dobri za novi razvojni život brenda? I kako start-up revolucija otvara prostore bržoj prepoznatljivosti?

Sve su to pitanja na koja će odgovore ponuditi Zagreb brend forum 2016., koji će se održati u četvrtak, 31. ožujka 2016. u Zagrebu.

Svoje sudjelovanje na panelima Zagreb brend foruma(ZBF) potvrdili su: Ante Todorić, zamjenik predsjednika Agrokora, Damir Bulić, predsjednik Uprave Kraša, Mujo Selimović, vlasnik MIMS Grupe, Denis Matijević, vlasnik Agrofructusa, Petar Ćorluka, vlasnik Violete, Rusmir Hrvić, vlasnik AS Grupe, BiH,  Goran Krnjak, predsjednik Brend Extension and Licencinga, Omer Senguler, vlasnik Global Magic Brandsa iz Istanbula (brend stručnjak koji je brendirao Ülker, Istikbal, Istanbul 2010 AKB, Golden Lady, Grad Istanbul, Turkish Airlines, Turske željeznice, Waikiki te NK Galatasaray).

S nama će biti i Almir Jazvin, predsjednik Upravnog odbora ASA Preventa BiH, Damir Novinić, ravnatelj AIK-Investa, Davorin Štetner, predsjednik udruge poslovnih anđela CRANE, Muhamed Pilav, vlasnik MS&Wooda, te brend stručnjaci Božo Skoko, Tihomir Vranešević i Feđa Vukić.

Na konferenciji će govoriti i Ante Šalinović, direktor Ipsos pulsa, Nikola Oršanić, predsjednik Zajednice franšiznog poslovanja Hrvatske, Andrija Čolak, suvlasnik Surf’n’ Friesa, Tanja Skaza, suvlasnica i direktorica Plastike Skaza, Zdeslav Radovčić, vlasnik Energy Clinic sustava, Tadej Jevševar, suvlasnik start-upa Chipolo, Mitko Cabevski, suvlasnik start-upa U:plug, te mnogi drugi.

Netko možda smatra da je pretjerano reći da živimo u svijetu brendova, no svjesni smo da se i države brendiraju, to se može učiniti i s regijom, gradom, mjestom, manifestacijom, institucijom, proizvodom, uslugom, tvrtkom, idejom, a da ne govorimo o osobnom brendiranju, ističe direktor ZBF-a Darko Buković.

“Fenomenološki se može istražiti stvaranje pojedinih gospodarskih brendova koji su, primjerice, jedino na našim prostorima uspjeli zadržati imena osoba za koje mnogi danas ni ne znaju tko su bili. Oko nas je i plejada brendova koji su nadživjeli ideologije. Šire se na europsko okružje, a u budućnosti vjerojatno i izvan njega što daje temelja za mnoga zajednička djelovanja. Pravi je trenutak za jasan, otvoren, utemeljen razgovor onih koji su gospodarski najpozvaniji da komentiraju stanje stvari i promjene. Uz internet je svijet postao globalno selo, odnosno prostor globalne trgovine u kojemu treba biti prepoznat”, ističe Buković.

Organizator Zagreb brend foruma 2016. je Privredni vjesnik, suorganizator Grad Zagreb te mediji članovi projekta Biznis plus. Skup će se održati u kongresnim prostorima tvornice Kraš, Ravnice 48, Zagreb, a kotizacije za konferenciju neće se naplaćivati jer organizatori žele zainteresiranim tvrtkama osigurati pristup ovom skupu.