Životinjsko carstvo u novom izdanju spaja virtualni i stvaran život – novom on line igricom Ekopark i upisivanjem kodova s čokoladica Životinjskog carstva korisnici grade mali zoološki vrt u Krašogradu

Konditorska kompanija Kraš danas je u Zagrebu predstavila novi koncept programa Životinjsko carstvo koji će, uz odgovarajuću on line igru Ekopark, povezati najpopularniju Kraševu čokoladicu s nedavno izrađenim Krašogradom – ekoparkom Kraša u Bratini.

Igrači na Kraševoj stranici Igraoni.ca od 2. studenoga već grade virtualne nastambe uz pomoć kodova s čokoladica Životinjsko carstvo i kroz odgovore na edukativna pitanja, a Kraš će, ovisno o vrsti objekta koje igrači odaberu, u stvarnom svijetu sagraditi isti takav unutar mini zoološkog vrta u Kraševom ekoparku u Bratini.

Kraš i ovim iskorakom jednog od svojih najpopularnijih i najstarijih programa potvrđuje poziciju predvodnika suvremenih trendova u prehrambenoj industriji. U 75 godina Životinjskog carstva proizvedeno je više od 1,5 milijarde čokoladica uz koje odrastaju generacije. Ovo je prvi primjer u Hrvatskoj i regiji da jedna prehrambena industrija realizira projekt ovakvog tipa – stvaran zoološki vrt kojega u potpunosti izgrađuju korisnici on line, rečeno je na prezentaciji.

“Novim konceptom Životinjskog carstva, 75-godišnjaka, jednog od najpoznatijih i najstarijih brendova uz kojeg su odrasle i odrastaju generacije, Kraš je još jednom pokazao kontinuitet inovacija u okvirima svojih tradicionalnih brendova. Ovim iskorakom smo dodatno potvrdili svoju poziciju regionalnog predvodnika u korištenju društvenih mreža u komunikaciji s potrošačima”, izjavio je predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić.

Inovativnost i kreativnost Kraša u razvoju novih sadržaja i komunikacija prepoznata je kroz niz uspješnih on line kampanja proteklih godina. Aplikacije Životinjsko carstvo i Kiki bomboni su osvojile korisnike društvene mreže Facebook u regiji i kao iznimno uspješni modeli nagrađene su od marketinške struke prestižnim Effie kipićima. Prošle godine je uspješno lansirana posljednja u nizu kampanja Životinjsko carstvo Dinosauri.

“Ponosni smo što nam iz projekta u projekt polazi za rukom zainteresirati naše potrošače, a ako je suditi prema interesu prvih pet dana koliko je igrica Ekopark dostupna, vrlo brzo će Krašev mini zoološki vrt u Krašogradu zaživjeti u stvarnosti jer je do danas uneseno više od 14 tisuća kodova sa sličica Životinjsko carstvo te tako prikupljeno više od 680 tisuća novčića”, istaknula je direktorica marketinga Kraša Andreja Hanžek.

Dizajn Kraševog on line Ekoparka i ovaj put je povjeren social media agencija Drap u kojoj naglašavaju da su iznimno zadovoljni što u Krašu imaju partnera koji razumije brze promjene u on line svijetu što im je omogućilo da zajedno naprave prvu igricu u kojoj će se virtualno izgrađeni svijet uistinu moći i fizički izgraditi.

Kraš je iskoristio ovu prigodu i predstavio novi izgled svoje redizajnirane virtualne igraonice, portala Igraoni.ca, za sve Kraševe igre na kojem se uz novi Ekopark nalaze već poznate igrice Životinjsko carstvo, Bananko luda vožnja, Čoksogrudanje i druge.

Gosti današnjeg predstavljanja bili su učenici 2B OŠ Bartol Kašić iz Zagreba koji su na licu mjesta isprobali novu aplikaciju i redizajnirani portal Igraoni.ca.