Sredstva su namijenjena borbi protiv raka dojke

U humanitarnoj kampanji “Žena ženi” koja je trajala tijekom listopada, mjeseca posvećenog borbi protiv raka dojke, P&G, Konzum i Ivana Popović prikupili su čak 60 tisuća kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska koja već godinama podiže svijest žena o raku dojke. Prikupljena financijska sredstva svečano je uručila ambasadorica kampanje, dizajnerica Ivana Popović, izvijestili su iz tvrtke Procter & Gamble (P&G).

Svrha kampanje bila je podizanje svijesti društva o ovoj zloćudnoj bolesti te isticanje važnosti prevencije i edukacije žena o raku dojke.

Poznata hrvatska dizajnerica Ivana Popović, koja je i sama proživjela rak dojke, naglašava važnost redovitih pregleda žena: “Pregled koji traje svega nekoliko sekundi treba postati redovita aktivnost svake od nas jer uistinu spašava život. Zato sam stala ispred ove kampanje jer ne samo da je financijskim sredstvima omogućila nastavak rada udruge Europa Donna Hrvatska već je i potaknula žene na brigu o svom zdravlju.”

Udruga Europa Donna Hrvatska kojoj je namijenjen cjelokupan prihod ove kampanje već godinama pruža potporu oboljelim ženama i podiže svijest o važnosti samopregleda.

“U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli oko 2300 žena, a to je gotovo svaka deseta žena. Zato je izuzetno važna prevencija i rano otkrivanje jer to smanjuje smrtnost za oko 30%. Ovom kampanjom prepoznata je važnost našeg rada i edukacije o raku dojke te smo zahvalni P&G-u i Konzumu koji su nam omogućili iznimnu financijsku pomoć”, rekla je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, dr.mr.sc. Nada Kraljević.

Predstavnici P&G-a i Konzuma, Tea Pačak i Helena Klarić, zahvalili su svima koji su sudjelovali u ovom humanitarnom projektu i pružili potporu ženama u tim teškim životnim situacijama. P&G i Konzum su od svakog kupljenog Always, Pantene, Venus i Oral-B proizvoda u Super Konzum i Maxi Konzum prodavaonicama darovali 1 kunu udruzi Europa Donna Hrvatska sakupivši tako iznos od 60 tisuća kuna.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da smo u suradnji s našim kupcima omogućili kvalitetniji rad udruge Europa Donna Hrvatska te doprinijeli edukaciji žena o raku dojke”, naglasila je Helena Klarić, pomoćnica direktora Poslovnog područja maloprodaje i investicija u Konzumu.

“Humanitarnom kampanjom ‘Žena ženi’ dali smo svoj pečat borbi protiv raka dojke, iskazali potporu svim oboljelim ženama te educirali žene o toj zloćudnoj bolesti i dodatno naglasili važnost samopregleda. Vrlo smo zadovoljni prikupljenim iznosom i zaista vjerujemo da će tih 60 tisuća kuna omogućiti uspješan nastavak rada udruge Europa Donna Hrvatska. Rak dojke je pošast o kojoj treba konstantno upozoravati javnost ovakvim i sličnim akcijama”, rekla je Tea Pačak, voditeljica ključnog kupca u P&G-u.

Financijska sredstva prikupljena za udrugu Europa Donna Hrvatska pomoći će svim njezinim članicama u nastavku borbe protiv raka dojke kroz daljnji rad na isticanju važnosti zdravih životnih navika, prevencije i redovnih pregleda žena u svim krajevima Hrvatske, ističe se u priopćenju.