ledo-ulaz midiRezultati Leda ispunili su očekivanja investitora koji već nekoliko tjedana podižu vrijednost njegovih dionica.

Prihodi Leda u prvih devet mjeseci rasli su za 240 milijuna kuna, na dvije milijarde i 15 milijuna kuna, dok je neto dobit skočila 48,1 posto, s 206 na 303 milijuna kuna.

Zasluga za ovakav rezultat se može pripisati nesvakidašnje dugom vrućem ljetu, koje je rast prihoda najviše poguralo upravo u segmentu sladoleda, pa je na kraju ovogodišnjeg rujna u odnosu na isto lanjsko razdoblje tu ostvareno povećanje od 22,8 posto.

Na tržište je plasirano 35 novih sladoleda, a na domaćem tržištu najprodavaniji dio asortimana bili su impulsni sladoledi uz obiteljska pakiranja. U lipnju je krenula i proizvodnja privatne marke sladoleda za moćnog trgovca iz SAD-a, Krogera. Osim toga, krenuo je izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate, Švicarsku i Rusiju

Zanimljivo je kako je kompanija u skladu s dugoročnom strategijom konsolidiranja društva prodala dionice Hajduka po tržišnoj vrijednosti od 2,5 milijuna kuna, no tko je kupio te dionice, nije spomenuto. (SEEbiz.eu)