Belje otpremilo prvu pošiljku ABC sira u Južnu Koreju

Belje-abc-sir-vizualTvrtka Belje, iz sastava koncerna Agrokor, otpremila je prvu pošiljku ABC sira na tržište Južne Koreje, a izvoz je realiziran u sklopu dogovora o poslovnoj suradnji s multinacionalnom kompanijom Lotte.

Poslovna suradnja Belja s Lotte-om je dogovorena na sajmu hrane i pića “Seoul Food 2015.”

Lotte je osmi najveći poslovni konglomerat u Južnoj Koreji s osnovnim djelatnostima u proizvodnji hrane i trgovini i 60 tvrtki koje posluju u više zemalja i zapošljavaju 60.000 radnika.

Predsjednik Uprave Belja Dalibor Poznić kazao je kako je ABC svježi krem sir, izvozna perjanica Belja.

“S našim širokim asortimanom smo prisutni na svim tržištima regije, a u ovoj godini bilježimo i izvrsne izvozne uspjehe na azijskim tržištima među kojima je i tržište Južne Koreje. Zahvaljujući domaćim sirovinama i specifičnom procesu proizvodnje ABC sir je poseban po svom dugom roku trajanja što nam omogućuje daljnje izvozne projekte u sve krajeve svijeta”, istaknuo je Poznić.

Od ukupne proizvodnje ABC sira 52 posto odlazi na izvoza tržišta pa se on pozicionirao kao najvažniji izvozni proizvod Belja.

Osim izvoza u Južnu Koreju, Belje je ove godine napravilo i velik iskorak izvozom ABC sira u Arapske zemlje u koje je dosad izvezeno 100 tona toga proizvoda, navode iz tvrtke.

ABC svježi krem sir ove godine obilježava 35 godina tradicije proizvodnje. Od samih početaka proizvodnja je bazirana na domaćem mlijeku s farmi Belja čime se postiže sljedivost proizvodnje i vrhunska kakvoća, kaže se u priopćenju. (banka.hr)

Prethodni članakTrgovački lanac Bingo kupio tekstilnu tvornicu Novitet
Sljedeći članakLedo: Prihodi iznad dvije milijarde kuna, neto dobit skočila 48,1%