U organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA održan je Kongres menadžera “Liderstvo u vrijeme promjena”.

Aktualni gospodarski trenutak obilježen visokom cijenom energenata, upitnom dobavom plina, krizom dobavnih lanaca, inflacijom te ratom u Ukrajini samo su neki od izazova koji menadžeri i poduzetnici moraju prevladati kako bi održali, odnosno unaprijedili poslovanje svojih kompanija.

Nakon uvodnih govora, već prva panel diskusija kojom je otvoren radni dio kongresa; „Tržišni izazovi“ s uvodom Martine Dalić, predsjednice uprave Podravke, dao je niz odgovora, ali i otvorio brojna pitanja kako i na koji način se nositi u budućem razdoblju. Aktivno sudjelovanje panelista is sfere financijskog, proizvodnog i trgovačkog sektora, kao i svih sudionika Kongresa zoran je pokazatelj zabrinutosti menadžera. No, kako je rečeno: „Hrvatska nikad s boljim adutima nije dočekala krizu, a na svima nama je kako ćemo njima odigrati“ referirajući se na očekivana sredstva iz Europskih fondova za oporavak, relativno nisku zaduženost gospodarstva, prelazak na euro kao valutu što će pogodovati izvoznicima kao i pojedine mjere koje je donijela vlada RH. I ovaj put je potvrđeno, da su recentnim događanjima u Europi i svijetu, neke kompanije profitirale, ali dobar dio se našao u izuzetnim problemima. „Takve turbulencije nas očekuju i u sljedećem razdoblju, ali se nadam da će moja kompanija ovaj put proći bolje“.

Drugi panel „Tehnološka (r)evolucija“ otvorio je Gordan Kolak, predsjednik uprave Končar Grupe. U svom uvodnom izlaganju, upozorio je da ostvarenje svjetskih strateških ciljeva „net zero energy 2050“ vjerojatno neće biti ostvareno u zadanom roku. Analizirajući stanje u zemlji i aplikacije novih tehnolgija, postavio je i pitanje ima li Hrvatska željenu infrastrukturu za nove tehnologije potkrijepivši primjerom da brzi hrvatski vlakovi znatno brže vozi van granica Hrvatske. Tijekom diskusije je upozoreno, obzirom na zahtjeve tržišta, srednje strukovne škole ostaju bez predavača iz informatičkih znanosti i da je nužno mjenjati postojeću paradigmu u školstvu pa i u dijelu poreznih presija, ali i u privlačenju stranih studenata s ciljem da po okončanju školovanja ostanu u Hrvatskoj. “Porazno zvuči podatak, rečeno je, da među studentima u Hrvatskoj ima samo 0,7% stranih, a u Češkoj oko 17%”. Izrazito pozitivni primjeri u aplikaciji novih tehnologija prezentirani su u sferi logistike, ali i aktivnosti u anticipiranju budućih potreba kupaca ili čak i kreaciji novih potreba / proizvoda. U kontekstu zaposlenika i izbora novih djelatnika pozdravljena je izjava jedne panelistice: „Kada biram ljude za kompaniju, biram ljude koji su puni energije, ali koji su spremni konstantno učiti jer tehnologije to nalažu“.

Stjepan Orešković, većinski vlasnik M+ grupe, otvorio je uvodnim predavanjem treći panel na temu “Ljudi i korporativna kultura”. Teza koju je izrekao: “Korporativna kultura jest temelj korporacije i poduzetnici moraju razvijati korporativnu kulturu, a zaposlenici moraju biti u središtu pozornosti“ izazvala je izuzetnu pozornost jer na vrlo jednostavan način prikazao način poslovanja M+ grupe koja ima više od 11.000 zaposlenih i više od 300 klijenata te kako i na koji način management Grupe razvija i implementira korporativnu kulturu. Agilnost, strast, emotivna angažiranost su osobine koje lider mora imati i mora razvijati sa svojim djelatnicima naglasila je Danica Purg predsjednica poslovne škole IEDC u Bledu.

“Autentičnost lidera” bila je tema zadnjeg panela i dijelom inspirirana likom i djelom nedavno preminulog predsjednika HUM – CROMA i direktora Vetropack Straže. O Tihomiru, ali i o tome koje odlike lider mora imati i konstantno ih razvijati, govorio je Nuno Cunha voditelj HR službe na razini Vetropack holding AG.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!