Pomagati je lako u Sisku 777 (4)Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas petu godinu zaredom nastavljaju s velikom nacionalnom humanitarnom akcijom “Pomagati je lako!”.

Ove su godine iz Siska pozvali građane Hrvatske da se uključe u akciju koja pomaže najsiromašnijima, i to u razdoblju od 20. listopada do 10. prosinca 2015., uključujući sve Lidlove trgovine i sve nadbiskupijske Caritase.

Prisutnima su se u sisačkoj pučkoj kuhinji obratili predstavnici Lidla, Hrvatskog Caritasa, grada Siska, Petrinje i Kutine te Sisačko-moslavačke županije, a potom su, u društvu moderatorice Maje Vučić, svojim primjerom pokazali kako pomoći bližnjima u potrebi.

Obilježavanju početka akcije “Pomagati je lako!” u sisačkoj pučkoj kuhinji prisustvovali su predsjednik Upravnog vijeća Caritasa Sisačke biskupije mons. Franjo Ćuk i članovi vijeća, predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnateljica Biskupijskog Caritasa Kristina Radić, predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, zamjenik gradonačelnika Kutine Josip Marić i pročelnica ureda gradonačelnika Petrinje Zlata Jajčinović.

Pomagati je lako u Sisku (5)O tome kako vide pomaganje bližnjima te o svojim likovnim i literarnim radovima na temu pomaganja, moderatorica Maja Vučić razgovarala je s djecom iz dječjeg vrtića Sisak Novi, Maslačak te iz osnovne škole “22.lipnja”. Zbor Lipe uveličao je program trima prekrasnim skladbama, a uzvanici su nakon završetka službenog dijela nastavili prema Lidlovoj sisačkoj trgovini kako bi obavili simboličnu kupnju i time službeno označili početak akcije.

Humanitarna akcija provodit će se na nacionalnoj razini, tako da se prikupljaju namirnice i proizvodi za socijalno ugrožene obitelji i pojedince, korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske. Akcija uključuje sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (86) i sve nad/biskupijske Caritase (17), a realizira se tako da građani u Lidlu kupljene proizvode odlažu u za to predviđeni prostor u trgovini, a Caritas ih raspodjeljuje korisnicima.

Akcija “Pomagati je lako!” će trajati od 20. listopada do 10. prosinca. 2015. godine, a Lidl će, sada već tradicionalno, po završetku akcije donirati dodatnih 100.000,00 kuna u proizvodima crkvenim pučkim kuhinjama i prihvatilištima za beskućnike.