lidl-blagajna-kupci-midiTvrtka “Lidl Srbija supermarketi” izlicitirala je zemljište u Novom Sadu po cijeni od 187 milijuna dinara (1,63 milijuna eura), a otvaranje novog supermarketa, kao i drugih objekata njemačkog trgovačkog lanca, očekuje se sljedeće godine, piše srbijanski dnevni list Danas.

Parcela veća od 11.000 kvadratnih metara na Bulevaru Vojvode Stepe kupljena ja na licitaciji Zavoda za izgradnju grada (ZIG). Budući objekat imat će površinu od oko 2.000 kvadratnih metara, s oko 120 parking mjesta.

“Lidl je kupio parcelu na prvom pozivu, po početnoj cijeni. Parcela, kao i cijeli blok, još ranije su infrastrukturno opremljeni, a ostalo je još da uradimo jednu režijsku prometnicu. Kompaniji Lidl predstoji pribavljanje dokumentacije, što bi trebalo ići brzo, pošto je riječ o tipskim objektima”, kaže Tatjana Gašović, pomoćnik direktora ZIG-a za građevinsko zemljište.

Lidl na ovom mjestu planira graditi svoj prvi moderni supermarket u Novom Sadu i treći u Srbiji, veličine oko 2.000 kvadrata. Otvaranje novog prodajnog objekta planira se iduće godine, a prema riječima predstavnika tog, svjetski poznatog, trgovačkog lanca zainteresirani su za još nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Nakon Subotice i Zrenjanina, ovo je treća i dosad najznačajnija kupovina kompanije Lidl u Srbiji.

“Ljudi iz ZIG-a su nam pružili svu neophodnu pomoć i odgovorili na svako pitanje koje nas je zanimalo, a birokratski poslovi su završeni u najkraćem mogućem roku. Cilj našeg poslovanja je da osiguramo više lokacija u Srbiji, a zatim istovremeno otvorimo sve objekte”, naglasila je Jovana Krstić iz kompanije Lidl Srbija Supermarketi.

Stručnjaci se slažu kako investicija Lidla, člana Schwartz grupe, znači da je tržište Srbije otvoreno za dolazak značajnih stranih trgovaca. To za potrošače znači niže cijene i oštriju konkurenciju.

“Naše tržište vapi za konkurencijom. Trgovci su se uljuljkali i utrkuju se vikend akcijama koje ništa ozbiljno ne mijenjaju. Kada dođe netko veliki kao Lidl i ozbiljno prodrma cijelo tržište, zamislit će se i naši trgovci hoće li ili ne umanjiti marže i ponuditi proizvode po nižim cijenama”, kaže predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović.