lidl-letak-5-godina-u-hrvatskoj-wideDiskontni lanac Lidl prije nepunih pet godina (23. studenog 2006.) otvorio je prvih 13 prodavaonica na hrvatskom tržištu.

U proteklih pet godina njemački diskonter Lidl, koji posluje u sastavu ponajveće europske maloprodajne grupacije – Schwarz grupe, ostvario je značajan rast udjela na hrvatskom tržištu. Od prvih 13 trgovina otvorenih koncem 2006. godine maloprodajna mreža ovog lanac popela se na ukupno 75 prodavaonica, koliko ih ima danas.

Koliko ozbiljno doživljava svoje poslovanje na tržištu Hrvatske govore i druge investicije, od kojih je najveća upravo u fazi finalizacije. Naime, početkom prosinca planirano je otvorenje logističko-distributivnog centra u Perušiću vrijednog 180 milijuna kuna, a ovaj projekt znači otvaranje 150 novih radnih mjesta za ovo područje od posebne državne skrbi. Centar će biti realiziran sukladno najvišim europskim građevinskim standardima, a opremat će Lidlove trgovine od Kvarnera do Istre, te od Like do juga Dalmacije, navode iz Lidla.

“Lidl je rijetko viđenim rastom prihoda dokazao da nije samo ‘diskonter’, već prije svega lanac s kvalitetnim robnim markama. Svakodnevno ulažemo napore da svi prehrambeni proizvodi, osobito meso, voće i povrće, mlijeko i pekarski proizvodi, prolaze vrlo zahtjevne procese kontrole kvalitete i svježine, a poznato je da naši proizvodi imaju najbolji omjer cijene i dobivene kvalitete”, ističe se u priopćenju Lidla.

U osvrtu na svojih prvih pet godina poslovanja također ističu i svoj aktivan odnos s društvenom zajednicom te pritom navode kako je u tom periodu Lidl u raznim humanitarnim akcijama donirao više od pet milijuna kuna.

Povodom obljetnice organizirane su i dvije prigodne nagradne igre koje traju od 24. listopada do 27. studenog 2011. godine.

Prva od njih, pod nazivom “Lidl 5 godina u Hrvatskoj!”, podijeljena je u pet nagradnih krugova. Za sudjelovanje u bilo kojem krugu potrebno je poslati SMS poruku na broj 60010 (cijena jednog SMS-a je 2,40 kn s PDV-om), s ključnom riječi LIDL, brojem računa te svojim imenom, prezimenom i adresom. Prva četiri kruga traju po tjedan dana i za sudjelovanje je potrebno kupiti određene proizvode iz asortimana, kako slijedi:
1. krug – od 24.10.2011. do 30.10.2011. – bilo koji Nescafé proizvod;
2. krug – od 31.10.2011. do 06.11.2011. – bilo koji Coca Cola, Coca Cola Zero, Fanta, Cappy ili Nestea proizvod;
3. krug – od 07.11.2011. do 13.11.2011. – bilo koji Head&Shoulders, Pantene Pro V, Gillette, Ariel, Tide, Lenor, Jar, Pampers ili Always proizvod;
4. krug – od 14.11.2011. do 20.11.2011. – bilo koji Karlovačko ili Heineken proizvod;
5. krug – traje svih pet tjedana – od 24.10 do 27.11., i u njemu sudjeluju svi koji u spomenutom razdoblju obave bilo kakvu kupovinu u Lidlu te pošalju SMS na gore navedeni broj.

Pod nazivom “Rođendansko dijete” organizirana je i nagradna igra za svu djecu rođenu 23. studenog 2006. godine. Za sudjelovanje roditelji trebaju ocrtati dlan djetetove ručice na bijelom papiru i zajedno s osobnim podacima (ime i prezime, ime roditelja, adresa stanovanja i broj telefona), poslati poštom na adresu: Lidl Hrvatska d.o.o. k.d., “Rođendansko dijete”, Ulica kneza Ljudevita Posavskog 53, 10 410 Velika Gorica ili poslati putem e-mail adrese na: marketing@lidl.hr.

Prijave se zaprimaju u periodu od 24. listopada do 27. studenog 2011., a nagrada je vikend za obitelj u Falkensteiner hotelu “Borik” u Zadru. Sva djeca koja sudjeluju u nagradnoj igri osvajaju slatki poklon paket, ističu iz Lidla.

Dobitnik glavne nagrade (roditelj/skrbnik) bit će se pravodobno obaviješten o dobitku te će isti biti dužan do 29. studenog 2011. dostaviti pravovaljani dokument kao dokaznicu rođenju djeteta na traženi dan, navodi se u priopćenju.