VijestiRegijaLidl pronašao lokaciju i u Tuzli

Lidl pronašao lokaciju i u Tuzli

Njemački diskonter Lidl planira otvaranje prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, a među lokacijama se našla i Tuzla. Vijest o dolasku Lidla u Bosnu i Hercegovinu obradovala je brojne građane, a naročito one u čijem gradu će poznati njemački brend graditi svoje objekte, prenosi indikator.ba.

Njemačka kompanija Lidl, koja je 2021. godine registrirala svoju firmu u BiH u nekoliko gradova, planira početkom 2024. godine istovremeno otvoriti najmanje šest prodajnih centara širom BiH. Iz Lidla su ranije za medije u BiH naveli kako njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača u Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje Tuzlanski.ba, Lidl je odabrao i lokaciju u Tuzli, a u toku su ispitivanja terena, nakon čega će se pristupiti čišćenju i pripremi terena za prve građevinske radove njemačkog trgovačkog lanca.

Naime, u pitanju je lokacija u naselju Miladije na adresi Husinskih Rudara 138, odnosno na mjestu gdje je nekad bilo sjedište “Metalotehne d.d. Tuzla”. Ako sve bude išlo po planu, otvorenje Lidlovog prodajnog centra u Tuzli može se očekivati početkom naredne godine iako je ranije bilo predviđeno da prvi prodajni objekti budu otvoreni u posljednjem tjednu rujna ove godine.

Prema navedenom, Lidl u Tuzli će biti pozicioniran između druga dva trgovačka centra odnosno između Bingo City Centra i tržnog centra Belamionix koji je u izgradnji na lokaciji bivše tvornice “Guming”.

Podsjetimo, Lidl je već započeo s gradnjom poslovnog objekta na području Bijeljine, a radove izvodi tuzlanska kompanija “Tehnograd” d.o.o., te skladišno-distribucijskog centra u Kiseljaku. U Sarajevu će Lidl graditi prodajni centar na prostoru koji je bio u vlasništvu Energoinvesta u sarajevskoj Općini Novi Grad.

Također, ovaj poznati trgovački lanac zainteresiran je i za područje Trebinja gdje bi se trebao izgraditi prodajni centar s pratećim objektima u neposrednoj blizini velikog kružnog toka uz magistralni put prema Dubrovniku i Herceg Novom.

Kompanija Lidl BH povećala je kapital na skoro 100 milijuna KM. Prema najnovijem rješenju, kapital kompanije iznosi 98,8 milijuna KM što je dvostruko više u odnosu na prethodno stanje. Sav kapital kompanije u BiH je u novcu. Rast kapitala ukazuje na ozbiljne namjere njemačkog investitora u BiH, usprkos činjenici da izgradnja objekata napreduje sporije nego što se očekivalo

Dugoročni cilj Lidla u BiH je otvoriti oko 30 prodajnih objekata. Kada je u pitanju Tuzlanski kanton, vjerojatno je da će Lidl graditi objekt i na području Živinica ako pronađe odgovarajuću lokaciju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...