U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) danas se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održava akcija “Kupujmo hrvatsko”.

Riječ je o akciji kojom HGK već 17 godina potiče promociju hrvatskih proizvoda, a današnju je manifestaciju otvorio predsjednik HGK Luka Burilović u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

“Najveći broj tvrtki u povijesti akcije ‘Kupujmo hrvatsko’, njih čak 350, koje su danas po promotivnim cijenama ponudile više od 2.000 kvalitetnih hrvatskih proizvoda, jasan je pokazatelj da su našim poduzetnicima, ali i građanima, ovakve akcije potrebne i dobrodošle”, rekao je Burilović otvarajući ovogodišnju akciju.

Predsjednik HGK ujedno je poručio da promocija hrvatskih ne diskriminira strane proizvode, već nas uči da stvaramo i cijenimo vlastiti. “Podupirući domaće proizvođače, istinske heroje današnjice, jačamo hrvatsko gospodarstvo, čuvamo radna mjesta i osiguravamo budućnost naše djece”, kazao je Burilović.

Potporu akciji svojim je dolaskom dao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je istaknuo kako su danas veliki pljesak zaslužili Hrvatska gospodarska komora s predsjednikom HGK Lukom Burilovićem, hrvatski proizvođači i sve vrijedne ruke koje proizvode kvalitetne domaće proizvode, a bez kojih ove akcije ne bi bilo.

Hrvatska gospodarska komora nacionalnom akcijom “Kupujmo hrvatsko” od 1997. godine promovira hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nosioce prestižnih znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, radi osvješćivanja važnosti kupnje takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta.

Dosadašnja su istraživanja pokazala da 93 posto građana podupire kupnju domaćih proizvoda, njih 75 posto izdvojilo bi nešto više novaca za kupnju hrvatskoga kvalitetnog proizvoda umjesto stranog jednake kvalitete, a gotovo se 90 posto njih slaže da kupnjom domaćih proizvoda pomažemo hrvatskom gospodarstvu.