Lidl Hrvatska darovao je Caritas Gospićko-senjske biskupije dječjom odjećom, obućom i igračkama u vrijednosti većoj od 100.000 kuna, izvijestili su iz tog trgovačkog lanca.

Nastavak je to zajedničkog projekta “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi” kojim Lidl pomaže siromašnim obiteljima na gospićkom, ali i zagrebačkom području.

Ovu vrijednu donaciju koristit će socijalno ugrožene obitelji s više djece, čiji su predstavnici prisustvovali današnjem događaju, a donaciju je ravnatelju Caritasa Gospićko-senjske biskupije velečasnom Luki Blaževiću uručila Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću Lidla.

Lidlova donacija u dječjoj odjeći, obući i igračkama vrijedna je više od 100.000 kuna te će učiniti značajnu razliku u svakodnevnim životima obitelji s više djece. Sudbine ovih obitelji često su tragične, a njihove tužne priče nerijetko počinju stradavanjem člana obitelji ili bolešću, čiji se voljeni tada nađu u nezavidnoj situaciji.

Cilj projekta “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi” jest upravo olakšati život sugrađanima koji se nalaze u ovakvim situacijama i pomoći im u osiguravanju osnovnih životnih potreba kao što su hrana i odjeća.

Nadogradnja je ovo projekta koji je trgovački lanac Lidl Hrvatska započeo s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije još 2009. godine, da bi se 2012. godine projekt proširio i na Gospićko-senjski Caritas.

Projekt “Socijalna košarica” ostvaruje se tako da Lidl donira osnovne prehrambene namirnice, higijenske potrepštine i druge proizvode iz svog asortimana, od kojih djelatnici i volonteri Caritasa pripremaju pakete te ih dijele obiteljima i pojedincima u potrebi.

Lidl je do danas kroz projekt “Socijalna košarica” ukupno donirao više od 6 milijuna kuna u proizvodima, a u projekt je uključeno više od 400 obitelji s područja Gospića, Otočca, Senja, Ogulina, Slunja, Perušića, Karlobaga, Gračaca, Udbine, Korenice, Rakovice, Josipdola, Generalskog stola i Brinja, te oko 1500 korisnika s područja Zagrebačke nadbiskupije.

Dugogodišnja uspješna suradnja Lidla i Caritasa nastavit će se i u budućnosti kroz ove, ali i mnoge druge projekte, ističe se u priopćenju.