Lonia: Prosječna neto plaća porasla na 3.900 kuna

Sa sestrinskim tvrtkama Gradska pekara i Spuga-k, Grupa Lonia zapošljava 1135 djelatnika

Trgovački lanac Lonia u posljednjih je godinu dana povećao plaće djelatnicima za 17 posto čime je prosječna neto plaća s 3.400 kuna u 2017. porasla na 3.900 kuna u ovoj godini, priopćeno je iz tvrtke.

Iz Lonie podsjećaju kako su se s prometom od gotovo 700 milijuna kuna, koliko iznosi plan za ovu godinu, uvrstili na ljestvicu 10 najvećih domaćih trgovačkih lanaca. “Rezultat je to kombinacije organskog rasta i preuzimanja dijela prodavaonica u Zagrebu od trgovačkog lanca Diona, te nekoliko poslovnica većeg formata trgovačkog lanca Billa.”

Lonia je inače najveća članica trgovačkog udruženja Ultra gros i najveća trgovačka kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji. Osnovna joj je djelatnost trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama. U posljednjih pet godina proširila je poslovanje izvan granica domicilne županije i Brodsko-posavske županije u kojima je najveći dio prodavaonica, na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, te danas broji 244 prodajna mjesta, većinom formata “dućana iz susjedstva”. Sa sestrinskim tvrtkama Gradska pekara i Spuga-k, Grupa Lonia zapošljava 1135 djelatnika.

Kao i ostale članice trgovačkog udruženja Ultra gros, Lonia veliku pažnju pridaje svježim programima, naročito proizvodima koji su domaćeg porijekla, posebice iz županija u kojima djeluje. Može se pohvaliti činjenicom da je više od 75 posto proizvoda na njenim policama domaćeg porijekla.

“Kako su briga o djelatnicima i društvena odgovornost imperativ i glavni fokus Lonie, o čemu svjedoči činjenica da nikada od kada poslujemo, nije bilo kašnjenja u isplati osobnih dohodaka, ponosni smo što možemo objaviti da je, zahvaljujući podršci Upravnog odbora, donesena odluka o zapošljavanju svih djelatnika isključivo na neodređeno radno vrijeme. Od ukupno 998 zaposlenih u Loniji, samo će njih 186 ostati zaposleno na određeno radno vrijeme (radi se o novozaposlenima na probnom roku, nakon kojeg će uslijediti zaposlenje na neodređeno). Time se nadamo pridonijeti sigurnosti radnih mjesta u lokalnim zajednicama u kojima djelujemo, kao i većem zadovoljstvu samih djelatnika na radnome mjestu”, najavljuju iz Lonie.

Ako bi se povela ozbiljnija diskusija o ograničenju rada trgovina nedjeljom i praznikom, Lonia bi na svim razinama diskusije podržala prijedlog ograničenja i skraćivanja maksimalno mogućeg rada nedjeljom i praznikom, što je pokazala i 01. svibnja na Praznik rada, koji je za sve djelatnike bio neradan.

U nadolazećoj blagdanskoj sezoni, kao i prethodnih, Lonia će svoje djelatnike nagraditi božićnicom i jubilarnim nagradama, zaključuju u ovom trgovačkom lancu.

Prethodni članakIT u maloprodaji: Pamet je novi standard
Sljedeći članakU Zagrebu u prosincu 19. konferencija HUOJ-a