Luka Burilović u posjetu Podravki

Podravkinim know-howom do veće konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva

“Podravka je naša strateška kompanija koju gradimo generacijama. To je sjajna tvrtka koja je glavni generator razvoja ovoga kraja“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović prilikom današnjeg posjeta koprivničkoj Podravki. Dodao je da je Podravka jedna od naših najvećih izvoznih zvijezda te je pozvao na intenziviranje suradnje i pronalazak modela kako Podravkin know-how s inozemnih tržišta prenijeti drugim tvrtkama i tako povećati ukupnu konkurentnost hrvatskoga gospodarstva.

“HGK hrvatskim tvrtkama otvara vrata inozemnih tržišta, a u suradnji s našim članicama koje već uspješno posluju izvan Hrvatske brže ćemo afirmirati naše proizvode i usluge na inozemnim tržištima”, poručuje predsjednik HGK.

Iz Podravke je također poručeno da im je jedan od najvažnijih ciljeva daljnja internacionalizacija poslovanja te je najavljen početak suradnje u ovom području.

“Jedan od osnovnih ciljeva naše kompanije je daljnje jačanje poslovanja na sve zahtjevnijim inozemnim tržištima te smo shodno tome spremni ponuditi naše znanje, iskustva i prisutnost na brojnim tržištima i ostalim zainteresiranim kompanijama. Drago nam je što je upravo Hrvatska gospodarska komora izrazila spremnost da bude koordinator svih potrebnih aktivnosti, a s ciljem podizanja konkurentnosti ukupnog hrvatskoga gospodarstva na međunarodnom tržištu”, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

U sklopu posjete, predsjednik HGK, predstojnik njegovog Ureda Ivan Barbarić te potpredsjednik HGK za poljoprivredu Ivan Škorić posjetili su tvornicu juha i Vegete te nove Belupove tvornice krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova koje će započeti s proizvodnjom u svibnju ove godine.

Uz najsuvremeniju tehnologiju i organizaciju procesa, nove Belupove tvornice predstavljaju jedno od najmodernijih farmaceutskih postrojenja u regiji i jednu od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj. Nove će tvornice donijeti veću konkurentnost Belupovim proizvodima, a postojeće će proizvodne kapacitete povećati 1,5 puta te ih učiniti dostatnim za širenje na nova tržišta.

Prethodni članakVindija dobila GMO free certifikat
Sljedeći članakVoda – TV oglašavanje: Nepresušan izvor