Maersk otvorio u Rijeci svoje prvo skladište

Suvremeni skladišni objekt tipa A klase ima 12.000 četvornih metara površine, a izgrađen je s visokim sigurnosnim standardima i dizajniran za smanjenje emisije stakleničkih plinova zahvaljujući značajkama kao što su solarni krov ili LED svjetla koja smanjuju potrošnju energije

Maersk, danska brodarska prijevoznička tvrtka, ojačala je svoje prisustvo u Hrvatskoj otvaranjem prvog vlastitog skladišta za više kupaca u zemlji, koje se nalazi oko 20 kilometara od Luke Rijeka, izvijestili su u utorak iz te kompanije na svojim internetskim stranicama.

Taj suvremeni skladišni objekt tipa A klase ima 12.000 četvornih metara površine, a izgrađen je s visokim sigurnosnim standardima i dizajniran za smanjenje emisije stakleničkih plinova zahvaljujući značajkama kao što su solarni krov ili LED svjetla koja smanjuju potrošnju energije, navode iz kompanije.

Objekt ima fleksibilan kapacitet paleta i nudi cjelovita rješenja uključujući carinske usluge, kao i širok raspon dostupnih dodatnih usluga dodane vrijednosti. Dodatna pogodnost je blizina budućeg dubokovodnog terminala Rijeka Gateway.

Prvi kupac koji koristi taj skladišni prostor Maerska je britanski lanac odjećom Marks&Spencer, navode iz Maerska, dodajući da je to skladište jedna od poveznica u Maerskovoj globalnoj mreži od 473 skladišta, rasprostranjenih na svim kontinentima.

“Vrlo smo ponosni što smo pokrenuli svoje prvo vlastito skladište i unaprijedili našu logističku ponudu na hrvatskom tržištu”, istaknuo je prilikom otvaranja skladišta u ponedjeljak Ivić Vodopija, direktor za istočni Jadran i srednju Europu u Maersku. (Hina)

Prethodni članakHPK ne odustaje od zahtjeva za pomoć ratarima od 300 eura po hektaru
Sljedeći članakHAC: Za odabir izvođača novog sustava naplate cestarine pristiglo deset ponuda