sempl_urucenje-nagradeNakon Brončanog lava u Cannesu, Grand Prixa na Golden Drumu u Ljubljani teEpica Awards u Amsterdamu, novo vrijedno priznanje za Janu stiže iz Portoroža Lista osvojenih nagrada za Janu sve je duža.

Na 18. po redu natjecanju za najbolje medijske strategije – SEMPL- kampanja “Malena i Klepetan” je osvojila zlatnu nagradu u kategoriji Best use ofdigitalworld te u samo nekoliko mjeseci pridobila stručne žirije čak četiri marketinška festivala!

Nakon kreativnih direktora i predstavnika novinarske struke, Janina kampanja zaslužila je priznanje i najvažnijih medijskih stručnjaka te ujedinila nagrade u najvažnijim marketinškim kategorijama.

Osvajanjem SEMPL nagrade, 2016. godina pokazala se kao najuspješnija do sada za Jana Vodu s porukom, a svoje zadovoljstvo ovakvim rezultatima kampanje nije krila izvršna direktorica marketinga Agrokora Iva Balent: “Četvrto priznanje s međunarodnog natjecanja za našu kampanju Malena&Klepetan je još jedno veliko veselje i potvrda da ljubav pobjeđuje. Zahvaljujem žiriju konferencije medijskih trendova Sempl što je prepoznao emociju koju je cijeli tim živio i unio u ovaj projekt te nas za to nagradio zlatnim Semplerom.”

Deveteročlani međunarodni ocjenjivački sud kampanju je ocjenjivao kroz pet osnovnih kriterija: idejni medijski koncept, adekvatno shvaćanje potrošača, učinkovitost kampanje (ROI), inovativnost u traženju novih medijskih kanala te stupanj aktivacije i motivacije potrošača kroz medijsku strategiju i realizaciju.

Janina kampanja, koju je potpisala agencija ImagoOgilvy, pokazala je ne samo suvremena marketinška kretanja, nego se nametnula i kao predvodnik nekih novih trendova.

“Kampanja Jane s pričom o iščekivanju Klepetana je još jednom izborila najsjajnije odličje na međunarodnom festivalu. Pokazalo se, sad već po ko zna koji put, kako je pričati o stvarnoj ljubavi kroz jednostavnu, iskrenu i životnu priču zapravo bio pun pogodak. Međunarodne nagrade su definitivno dokaz da bez obzira na tržište i jezik na kojem je priča ispričana, ljubav kao glavna tema Janine kampanje, ne samo da je osvojila srca potrošača, već ona osvaja i sve redom članove žirija različitih marketinških festivala”, izjavio je Darko Bosnar, kreativni direktor ImagoOgilvy agencije.

zlatni-sempler_jana_i_imagoFestival SEMPL osnovan je 1998. godine kao međunarodna manifestacija edukativnog karaktera orijentirana ponajprije prema aktualnostima u području medija, marketinga i komunikacija.

Uz brojne ponuđene sadržaje, festival predstavlja i analizira svjetske trendove te slovi kao međunarodno priznanje kreativnosti, privlačeći svake godine brojne sudionike iz zemalja jadranske regije.