Marketing usmjeren prema djeci – najava konferencije

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Hrvatske udruge reklamnih agencija i Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, tvrtka Filaks organizira 19. studenog 2010. u Zagrebu prvu konferenciju koja govori o marketinškoj komunikaciji usmjerenoj prema djeci.

Konferencija Playbrand: Djeca – mali veliki potrošači okupit će brojne stručnjake koji će analizirati postojeću situaciju u Hrvatskoj, opisati dijalog djece i brandova te razmotriti odnos industrije oglašavanja prema djeci. Bit će govora o zaštiti prava djece u medijima, dječjim potrebama, odgovornosti kulturnih ustanova u marketingu usmjerenom prema djeci te kreiranju oduševljenja u komunikaciji s djecom i brojnim drugim temama, ističe se u najavi Filaksa.

Tvrtke prepoznaju snagu djece i njihovu ulogu u obiteljskim kupovinama stoga se očekuje da će tvrtke u budućnosti svoju komunikaciju sve češće usmjeravati upravo njima. Stil života djece mijenja se iz godine u godinu, jer odrastaju puno brže, povezaniji su, izravniji i potpuno informirani o svijetu oko njih.

U SAD-u ih nazivaju KGOY (Kids Grow Up Young). Roditelji im povećavaju džeparce, poklanjaju više pažnje te tako raste njihov utjecaj pri odlukama o kupovini. Podaci govore da jedno od dvoje američke djece u svakoj prilici teži izraziti mišljenje o odabiru branda, a već u ranoj dobi jedno od troje djece preferira određenu marku automobila.

Takvo poznavanje i privrženost brandu ima važnu ulogu kod ponašanja pri kupnji i u zreloj dobi, stoga je poduzećima cilj već u najranijoj dobi ostvariti vezu s djecom.

Iz tog razloga, konferencija Playbrand dat će odgovor i na pitanje kako tvrtke mogu uspostaviti uspješniju komunikaciju s djecom, ali uzimajući u obzir njihova prava i kodeks oglašavanja, poručuju iz Filaksa.

Dodatne informacije i uvjete prijave možete vidjeti na linku.