Marko-Mintas-Henkel-Adria

Nova poslovna jedinica Henkel Consumer Brands bit će snažna potrošačka platforma za više kategorija koja predstavlja važan strateški korak za nas jer pod jedan krov dovodi jake globalne brendove i vodeće svjetske tržišne kategorije. Kombiniramo talente iz obje poslovne jedinice i možemo iskoristiti ključne strateške teme kao što su inovacije, održivost i digitalizaciju za dobrobit naših kupaca i potrošača, ističe Marko Mintas, predsjednik Uprave Henkel Adria.

Razgovarao: Goran Pavlović, goran@jatrgovac.hr

S listopadom 2022. godine Marko Mintas postao je predsjednik Uprave Henkel Adria, direktor društva Henkel Croatia te Country Manager za Consumer Brands asortiman koji uključuje Laundry, Home i Beauty Care robne marke. Posljednje dvije godine bio je član uprave te generalni direktor Laundry&Home Care poslovne jedinice za tržište Ukrajine. “To je bilo izuzetno iskustvo iz dvije dimenzije. Prva dimenzija uključuje iznimno tržište koje je u razvoju, stope rasta su dvoznamenkaste te je agilnost i brzina cijelog tržišta na značajno višem nivou nego na našim tržištima. Druga dimenzija je vezana uz vođenje poslovanja u kriznim situacijama”, navodi Mintas u uvodnom razgovoru.

Prije odlaska u Ukrajinu radio je kao prokurist i komercijalni direktor u Hrvatskoj i Sloveniji. Prije toga, svoje je radno iskustvo stjecao u Austriji, u međunarodnoj središnjici Henkela za središnju i istočnu Europu u Beču gdje je bio zadužen za različite sfere internacionalnog marketinga i prodaje te lokalno za prodajne, trade marketing i category management odjele. Njegov poslovni put krenuo je iz odjela prodaje za hrvatsko tržište pa je na samim počecima radio u Key Account Management odjelu. “Kroz cijeli poslovni put fokusiran sam na učenje i dodatni razvoj. Magistrirao sam ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Prošao sam kroz velik broj internih edukacija Henkela, što je i dio korporativnog DNA jer je orijentiranost kompanije na učenje i razvoj izuzetna. Pohađao sam različite programe poslovnih škola poput IESE, INSEAD, Harvard Business School te Singularity University. Ujedno sam certificirani coach kanadske škole Erickson Coaching International”, ističe Marko Mintas u kratkom presjeku svoje već sada izuzetno bogate karijere.

Na novu poziciju dolazite iz Ukrajine. Kako je na vas osobno utjecalo izbijanje rata u toj zemlji?
Situacija kao takva bila je vrlo napeta i prije samog izbijanja rata. Mi smo se organizacijski pripremali za različite scenarije pa nažalost i za rat kao takav. Od trenutka izbijanja ratnog sukoba, naš je glavni fokus bio kako zaštititi naše zaposlenike te njihove obitelji. Mogu reći da sam ponosan na to kako je Henkel djelovao u tim trenucima, kakve odluke smo donijeli te u kom smjeru i dalje djeluje. Komunikacija, vođenje organizacije i poslovanja se od tada do daljnjega prebacilo u potpunosti online. Imamo naše zaposlenike (žene s djecom) trenutno nažalost po cijeloj Europi.

Sve je to zahtijevalo i uvođenje kriznog menadžmenta u poslovanje Henkela na tržištu Ukrajine. U kojoj ste mjeri uspjeli zadržati poslovanje u ovoj zemlji?
Prvih nekoliko tjedana rata isključivi fokus bio je na sigurnosti zaposlenika i njihovih obitelji. Konkretno, jedna od prvih aktivnosti koje smo proveli bila je da smo unaprijed isplatili više mjesečnih plaća svim zaposlenicima, zadržali sve plaće i sve materijalne pogodnosti zaposlenika netaknutim iako smo bili pod negativnim utjecajem, kako prestankom proizvodnje, tako i prekidom komercijalnih aktivnosti, isplatili posebni bonus svim zaposlenicima od oko 1.000 eura, organizirali aktivnu podršku prilikom prelaska granice te plaćeni smještaj u zemljama EU-a, tele-podršku za mentalno zdravlje te osigurali dodatni financijski bonus za zaposlenike koji su ostali u Ukrajini. Ukupno je oko milijun eura pomoći usmjeren prema našim zaposlenicima, dok ukupan iznos svih doprinosa društvu i lokalnoj zajednici do sada iznosi oko 20 milijuna eura te su svi detalji javno vidljivi na stranici www.henkel.ua.

Uz to, htio bih napomenuti da je Henkel donio i globalnu odluku da se u potpunosti povlači s tržišta Rusije, što mnoge druge slične kompanije nisu donijele te i dalje nastavljaju poslovanje u Rusiji. Kao što vidite, primarni nam je fokus bio kako zaštititi i pomoći našim zaposlenicima, ali i cijeloj lokalnoj zajednici. Izuzetno sam ponosan na sva djela i sve aktivnosti koje smo napravili u Ukrajini.
Vezano uz poslovanje, mogu reći da su se poslovne jedinice vezane na krajnje potrošače vrlo brzo i neočekivano uspješno oporavile te smo kroz ljetne mjesece počeli postizati izuzetne rezultate koji su bili i snažniji nego godinu prije. Takav rezultat nastao je kao pozitivna posljedica cijele brige za naše ljude, blizine poslovnim partnerima te ukupne agilnosti organizacije jer smo uspješno i na siguran način uspjeli obnoviti lance opskrbe, ponovno pokrenuti poslovanje te ga dodatno ubrzati kako bismo pružili maksimalnu podršku krajnjim potrošačima u Ukrajini. Od zanimljivosti iz tog procesa mogu napomenuti da smo uspjeli restartati lokalni lanac opskrbe već u trećem tjednu rata, dok smo međunarodni lanac opskrbe uspjeli obnoviti nakon samo 40 dana i to sve s maksimalnim sigurnosnim mjerama gdje je sigurnost čovjeka bila na prvom mjestu. Situacija kao takva i dalje ostaje vrlo neizvjesna, no siguran sam da će naši timovi u Ukrajini i dalje uspješno voditi cjelokupno poslovanje i organizaciju.

Mnogi stručnjaci navode kako će se po završetku rata u Ukrajini u tu zemlju sliti velike investicije s obzirom na potencijale koje to tržište nudi. Slažete li se s takvim predviđanjima?
Tržište je veliko te je imalo velike stope rasta. Rekao bih da je to jedino pravo tržište u razvoju na europskom kontinentu. Destrukcija infrastrukture i ljudskog života je nažalost velika. Kada se situacija stabilizira, zasigurno će biti velikih potencijala za investicije te rast. No, kod svake investicije, kao i na drugim svjetskim tržištima, treba uzeti u obzir geopolitički rizik za koji je vrlo izgledno da će kod Ukrajine biti prisutan i dalje. Industrijski sektor i sektor građevine bit će pokretači rasta. Tu vidimo našu industrijsku poslovnu jedinicu Adhesives Technologies kao jednog od pokretača rasta u vremenu nakon rata.

Iz Ukrajine se vraćate u Henkel Adria, ovoga puta na čelnu poziciju. Koje su glavne smjernice na koje ćete se fokusirati u poslovanju?
Kompanija Henkel već je dugi niz godina prisutna u regiji Adria, koja obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu. Tvrtka Henkel Croatia posluje od srpnja 1994. kada je osnovana kao samostalna kćer kompanija Henkel Austria GmbH. U Sloveniji je Henkel prisutan od privatizacije poznate tvornice Zlatorog u Mariboru, gdje se u okviru tvornice Henkel Maribor već 32 godine proizvode brendovi za segment Beauty Care. Kompanija Henkel posluje i u Bosni i Hercegovini već dugi niz godina, ne samo u Sarajevu u kojem se nalaze timovi za prodaju, marketing i financije, već i u Bileći, gdje je 2015. godine otvorena tvornica za proizvodnju suhih cementnih proizvoda za lijepljenje pločica i fasada dobro poznatog brenda Ceresit. Danas Henkel podružnice u našoj regiji posluju u okviru Henkel South East Europe.

Glavne smjernice našeg poslovanja su u skladu s našom svrhom Pioneers at heart for the goods of generations, kao i s Henkel vrijednostima koje u središte stavljaju kupce, potrošače, ali i naše zaposlenike bez kojih se ne može zamisliti uspjeh naše tvrtke. U izazovnim vremenima posebnu pažnju poklanjamo poslovnim partnerima i krajnjim potrošačima. Važna nam je eksterna i strateška orijentiranost s našim partnerima, biti blizu tržišta, pružanje proizvoda s najboljim inovacijama te dodanom vrijednošću za hrvatske krajnje potrošače kao i za potrošače u svim zemljama u regiji.

Naši članovi tima temelj su našeg uspjeha. Tu i dalje nastavljamo s različitim snažnim beneficijama koje imamo za naše timove. Ujedno smo i ove godine nagrađeni prestižnim certifikatom Poslodavac Partner.

Održivost, kao treća smjernica, dio je vrijednosti, ali i strategije. Tu sam sretan i ponosan da smo jedna od najodrživijih kompanija, kako u proizvodnji i materijalima, tako i u proizvodima. Održivost ostaje temelj i smjernica, ne samo u onome što radimo, već i u komunikaciji prema krajnjim potrošačima i poslovnim partnerima. Očekujemo da svi s kojima ostvarujemo suradnju imaju jasne korake u smjeru održivosti.

Zadnja smjernica je održivo financijsko poslovanje. Nalazimo se u vremenu neviđene volatilnosti pri čemu trošak materijala uzrokuje značajan negativan utjecaj na poslovanje. Stoga su troškovna orijentiranost i aktivna cjenovna strategija ključ četvrte smjernice.

Tvrtka Henkel je početkom godine najavila spajanje dviju globalnih poslovnih jedinica – Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu i Beauty Care – u jednu novu poslovnu jedinicu Henkel Consumer Brands. Kako napreduje ta tranzicija te što to znači za vaše poslovanje u budućnosti?
Planirano je kako novom poslovnom jedinicom Henkel Consumer Brands, koja na globalnoj razini treba biti uspostavljena najkasnije do početka 2023. godine, podižemo naš ciljni plan rasta na višu razinu. Henkel Consumer Brands bit će snažna potrošačka platforma za više kategorija koja nam omogućuje da najbolje služimo našim kupcima kao jedan tim na svim dodirnim točkama. To je važan strateški korak za nas jer pod jedan krov dovodi jake globalne brendove i vodeće svjetske tržišne kategorije. Kombiniramo talente iz obje poslovne jedinice i možemo iskoristiti ključne strateške teme kao što su inovacije, održivost i digitalizaciju za dobrobit naših kupaca i potrošača.

Ako bismo se osvrnuli na globalnu scenu, možete li navesti kakve je poslovne rezultate ostvario Henkel u 2021. te dosadašnjem tijeku 2022. godine?
Ukupno gledano, postigli smo dobre poslovne rezultate u 2021. ostvarivši prodaju od ukupno 20,1 milijardu eura. Dosljedno smo radili na provođenju naše strateške agende – usprkos i tada vrlo izazovnim tržišnim okolnostima, bez presedana, s poremećajima opskrbe u globalnim lancima, nestašici ključnih sirovina kao i značajnim rastom cijena.

U prvoj polovini 2022. godine Henkel je zabilježio porast prodaje Grupe na oko 10,9 milijardi eura, što predstavlja značajan organski rast prodaje od 8,9 posto. Za ovaj pozitivan rezultat zaslužni su svi poslovni sektori i sve regije. U skladu s očekivanjima, prihodi u prvoj polovini godine bili su pod negativnim utjecajem drastičnog porasta cijena materijala i logistike jer unatoč značajnim povećanjima cijena, strogom upravljanju troškovima i dodatnim unapređivanjem efikasnosti, nije bilo moguće u potpunosti nadomjestiti utjecaj ovih faktora.

Koji su brendovi pritom ostvarili najbolje prodajne rezultate na hrvatskom tržištu?
Uspješni rezultati ostvareni su na strateškim kategorijama, poput deterdženata gdje imamo snažan razvoj Persila, Weisser Riesea i Perwolla. Ujedno smo i broj 1 proizvođač u vrijednosnoj prodaji na hrvatskom tržištu. To je pozitivna posljedica dugotrajnog ulaganja u inovacije i našu organizaciju, podršku našim robnim markama te stvaranje poslovnih odnosa s našim partnerima. Također, Somat i Bref imaju vrlo uspješnu godinu gdje na kategorijama strojnog pranja posuđa te osvježivača za WC stvaramo nove trendove i dodanu vrijednost za naše potrošače u Hrvatskoj. Sa strane Beauty Care asortimana, ova godina ima dobre inovacije te rezultate vezane uz Palette, Schaumu, Taft i Syoss. S novom ujedinjenom platformom Consumer Brands, koja ujedinjuje Laundry, Home i Beauty Care asortiman, stvorit ćemo jednu jedinicu sa snažnim robnim markama te liderskim pozicijama u kategorijama.

U kojoj mjeri ulazni troškovi – koji kako vidimo iz dana u dan skokovito rastu – utječu na poslovanje te kako se to odražava na finalne cijene vaših proizvoda na policama trgovina?
Ulazni troškovi izrazito su volatilni i nepovoljni što stvara snažan pritisak na profitabilnost poslovanja. Nažalost, uslijed takvih okolnosti, u prethodnom razdoblju ni mi nismo mogli ostati imuni te zadržati postojeće veleprodajne cijene prema našim kupcima i distributerima. Kako bismo imali održivo financijsko poslovanje, kontinuirano ćemo se adaptirati ulaznim troškovima te pružati našim krajnjim potrošačima i dalje najbolje inovacije u našim kategorijama. Naši proizvodi imaju visok stupanj tehnologije te krajnji potrošači zapravo mogu uštedjeti kroz pravilnu uporabu naših proizvoda kao što je, primjerice, pranje na nižim temperaturama kod strojnog pranja rublja ili strojnog pranja posuđa. Ili jednostavno prelaskom s ručnog pranja posuđa na češće strojno pranje. S obzirom na to da su naši proizvodi best-in-class, oni pružaju veću učinkovitost u odnosu na druge konkurente proizvode, što opet stvara značajnu dodatnu vrijednost.

Koliko djelatnika ukupno radi u kompaniji Henkel, a koliko je njih zaposleno u Hrvatskoj i Adria regiji?
Kompanija Henkel posluje u više od 120 zemalja širom svijeta te zapošljava više od 52.000 djelatnika. U našoj regiji, u Hrvatskoj imamo više od 120 zaposlenika, prisutni smo u Sloveniji u Ljubljani i u Mariboru s oko 550 zaposlenika, dok u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i u Bileći, imamo više od 60 zaposlenika.

Ranije ste spomenuli kako je Henkel redoviti nositelj certifikata Poslodavac partner za odgovorno i uspješno upravljanje ljudskim resursima. Bez kvalitetnih, marljivih i motiviranih ljudi ne može se graditi budućnost bilo koje kompanije, a kamoli globalnog lidera. Zašto je Henkel dobar poslodavac?
Henkel izvrsnim i dobro povezanim HR praksama i nadalje zadovoljava kriterije za dobivanje certifikata Poslodavac Partner. HR odjel pritom nastoji biti strateški partner i podrška svojim poslovnim divizijama, pratiti njihove potrebe i ukazivati na važnost kontinuiranog ulaganja u zaposlenike. Henkel je dobar poslodavac jer poštuje svoje zaposlenike i menadžere vodeći strategiju uključivosti i raznolikosti potičući pritom poduzetnički duh i jaku timsku suradnju. Predani smo inovacijama i svakodnevnom poboljšanju poslovanja, a suradnju temeljimo na povjerenju i transparentnosti. Prepoznajemo trud i zalaganje naših zaposlenika te se trudimo kao dobar poslodavac pratiti pozitivne trendove u njihovom nagrađivanju. Bitno nam je osigurati uvjete da naši zaposlenici rade u sigurnom, dinamičnom i kreativnom okruženju koje uzima u obzir njihove sklonosti i ambicije te ih podržavamo u njihovom karijernom razvoju.

Veliki ulog za budućnost predstavlja i zaokret prema održivosti u svim aspektima poslovanja. Osim onoga što ste ranije spomenuli, na koji način u Henkelu provodite održive politike u svom poslovanju?
Održivost je duboko ukorijenjena u DNK naše kompanije i sastavni je dio našeg poslovanja. Zajedno sa strateškim prioritetima kao što su inovacije i digitalizacija, održivost je u srcu naše Agende za svrsishodni rast. Početkom ove godine predstavili smo Henkelov Strateški okvir za ostvarenje ambicije održivog poslovanja 2030+, koji se oslanja na našu Strategiju održivosti definiranu prije više od deset godina. Ovaj okvir obuhvaća sve naše akcije za dostizanje ciljeva održivog razvoja. Fokusiramo se na mjere za ublažavanje klimatskih promjena, funkcionalno kružno gospodarstvo i zaštitu prirode i bioraznolikosti, u isto vrijeme isporučujući našim kupcima i potrošačima sigurna i najbolja rješenja za proizvode i tehnologije. Kroz društveno odgovorne projekte zalažemo se za društveni napredak i pružamo pomoć u izvanrednim situacijama.

Na putu održivosti jedna od najvažnijih dionica zasigurno je kružno gospodarstvo koje podrazumijeva nove načine promišljanja o ambalaži proizvoda, recikliranju i ponovnoj uporabi. Koliko je Henkel daleko odmakao na tom putu?
Naš Strateški okvir predviđa do 2030. godine postati klimatski pozitivna kompanija. Kada je proizvodnja u pitanju težimo smanjiti svoj ugljični otisak za 65 posto do 2025. godine. Henkel je aktivno posvećen izgradnji prave cirkularne ekonomije u svakom segmentu našeg poslovanja. Resursi moraju ostati što duže u ekonomskom ciklusu i važno je da se kompanije i institucije udruže u rješavanju ovog pitanja. Jedan od istaknutih ciljeva je da se do 2025. godine 100 posto Henkelovih ambalaža reciklira ili ponovo iskoristi. Na kraju 2021. godine taj je udio već dosegnuo 86 posto.

Izdvojio bih sjajan primjer iz naše tvornice cementnih ljepila u Bileći, koja od svog starta dokazuje kako je primjer inovativnosti u pogledu proizvodnje cementnih ljepila na bazi krečnjaka i koja se uključila u projekt Climate positive plant. Glavni cilj projekta je dostići nultu emisiju plinova iz tvornice. Prvobitna ideja je da se energija dobivena iz fosilnih goriva potpuno eliminira čime bi se tvornica preorijentirala isključivo na upotrebu električne energije. S ciljem opskrbe tvornice zelenom energijom te imajući u vidu dobru geografsku poziciju i značajan broj sunčanih dana, na krovu tvornice planirana je izgradnja solarne elektrane snage 450 kW. Na taj će se način električna energija iz solarne elektrane koristiti za vlastite potrebe tvornice u Bileći. Plan je da prve količine električne energije iz vlastite elektrane imamo već sredinom 2023. godine. Provođenjem ovako važnog projekta, tvornica cementnih ljepila u Bileći bit će prva, već izgrađena, tvornica u Henkelu koja se transformirala u Carbon neutral plant.

Za kraj, vratimo se tržištu i potrošačima. Blagdanska sezona već je polako krenula. Planirate li lansirati neke novitete u svom asortimanu već sada ili to ostavljate za 2023. godinu?
Imamo snažan plan inovacija za 2023. godinu te ćemo u prvom kvartalu predstaviti različite novitete kod naših najsnažnijih robnih marki.

Kada bismo ovako preliminarno iznosili procjene i uračunali trenutnu potrošačku klimu s visokim inflatornim pritiscima, ali i pozitivne efekte odlične turističke sezone, kakve poslovne rezultate očekujete u Hrvatskoj i na tržištima za koje ste preuzeli odgovornost?
Do kraja poslovne godine poslovanje će i dalje biti volatilno radi ulaznih troškova proizvodnje koji sada snažno rastu zbog izrazito visokih cijena energije. Radi svih eksternih faktora, dodatno inflatorno okruženje trajat će još neko vrijeme, zasigurno kroz prva dva kvartala 2023. godine, a nakon toga ovisno o daljnjem energetskom, geopolitičkom i ekonomskom stanju na tržištima primarno Europske unije. Henkel u Hrvatskoj i dalje stvara i pruža najbolje inovacije našim krajnjim potrošačima, snažan je poslovni strateški partner te moderan, odgovoran i atraktivan poslodavac koji ima i privlači najbolji kadar u Hrvatskoj.