Mars preuzeo sektor hrane za kućne ljubimce tvrtke P&G na velikim tržištima

Mars namjerava iskoristiti i mogućnost preuzimanja sektora hrane za kućne ljubimce tvrtke Procter & Gamble na dodatnim tržištima

Mars, Incorporated objavio je da je uspješno završio preuzimanje robnih marki Iams, Eukanuba i Natura od tvrtke Procter & Gamble u Sjevernoj Americi, Latinskoj Americi i drugim odabranim tržištima. Ovo je ostvareno nakon dogovora koje su tvrtke objavile u travnju 2014. godine te nakon primitka svih potrebnih regulatornih odobrenja, priopćeno je iz Marsa.

Mars je također objavio da će iskoristiti mogućnost preuzimanje sektora hrane za kućne ljubimce tvrtke Procter & Gamble u nekim dijelovima regija Azija-Pacifik, Bliskog istoka i Afrike, uključujući Australiju, Japan i Singapur.

Ovaj potez učvršćuje stratešku namjeru tvrtke vezanu uz izgradnju prisutnosti na tržištima u razvoju te će omogućiti sektoru njege za kućne ljubimce tvrtke Mars zadovoljavanje potreba još više potrošača i kućnih ljubimaca diljem svijeta.

Mars očekuje da bi u roku godinu dana, ovisno o regulatornim odobrenjima, trebao preuzeti i ova dodatna poslovanja.

Robne marke Iams, Eukanuba i Natura bit će dio sektora njege za kućne ljubimce tvrtke Mars te predstavljaju strateške dodatke kojima će se dodatno upotpuniti tvrtkin bogati portfelj proizvoda za kućne ljubimce. Pridružit će se već postojećim stabilnim robnim markama uključujući Pedigree, Whiskas, Royal Canin, Banfield i Nutro.

“Ponosni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu robnim markama Iams, Eukanuba i Natura i novim suradnicima koji nam se danas pridružuju”, rekao je Todd Lachman, predsjednik sektora njege za kućne ljubimce tvrtke Mars.

“Ovo su visokokvalitetne robne marke koje cijene kupci, veterinari i vlasnici ljubimaca te vjerujemo kako će napredovati pod našim vodstvom. Zajedno ćemo imati dobru poziciju iskoristiti prednosti brzorastućeg tržišta njege za kućne ljubimce te zadovoljiti potrebe većeg broja kupaca i kućnih ljubimaca diljem svijeta”, dodao je Lachman.

Sektor njege za kućne ljubimce tvrtke Mars, najveće poslovanje u sklopu tvrtke Mars Incorporated, jedan je od vodećih proizvođača hrane za kućne ljubimce te pružatelja veterinarske njege, a zapošljava više od 35.000 radnika diljem svijeta.

Prethodni članakJuicy Citrus Mix
Sljedeći članakPodravka: Naši proizvodi mogu na rusko tržište