U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2019. godine, ukupna kategorija sredstava za njegu rublja bilježi rast vrijednosne i komadne prodaje.

Pod sredstvima za njegu rublja obuhvaćaju se sljedeće kategorije: deterdženti za pranje rublja (praškasti/ tekući/kapsule, za bijelo i/ili obojeno rublje), omekšivači odjeće, sredstva za uklanjanje mrlja, maramice za skupljanje boja tijekom pranja rublja i omekšivači vode.
U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2019. godine, ukupna kategorija sredstava za njegu rublja bilježi rast vrijednosne i komadne prodaje. Promatrajući aspekt mjesta prodaje, čak 64% ukupne vrijednosne prodaje sredstava za njegu rublja ostvaruje se kroz moderne formate (hipermarketi i supermarketi), dok se preostalih 36% realizira kroz tradicionalne formate i to većinom kroz drogerije i velike trgovine mješovitom robom.

Vrijednosno i komadno najveća kategorija u sredstvima za njegu rublja su deterdženti za pranje rublja kod kojih je veći vrijednosni udio od komadnog. Naime, njihov vrijednosni udio u promatranoj godini iznosio je 66%, a komadni 46%. Kod omekšivača odjeće kao druge najznačajnije kategorije taj je odnos drugačiji pa tako ova kategorija ima 48% komadnog i 29% vrijednosnog udjela. Ostale kategorije bilježe manje udjele u ukupnoj kategoriji sredstava za njegu rublja.

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2019. godine, promatrajući vrijednosno, vodeća tri proizvođača zastupala su 77% ukupne vrijednosne prodaje svih kategorija sredstava za njegu rublja. Abecednim redoslijedom oni su: Henkel, Procter&Gamble i Saponia.