11 zanimljivih eksponata s vizualima mačka Jinxa koje je izradio poznati grafiter Lunar

Danas je Zagreb bio osunčan jedinstvenom izložbom u Hrvatskoj – prvom hodajućom izložbom posvećenoj mačkama pod nazivom Više radosti i veselja by Lunar&Friskies.

Zagrepčani koji su ove subote bili u šetnji gradom imali su priliku sresti “hodajuće” eksponate s vizualima mačaka koje je izradio naš poznati umjetnik i grafiter Lunar. Time je po prvi put u Hrvatskoj jedna izložba “dobila noge” i došetala do svih ljubitelja umjetnosti i mačaka.

“Glavni lik svih izložbenih eksponata je moj dobar prijatelj Jinx, beskompromisno, pomalo bezobrazno i nadasve smiješno biće, velik, čupav i tvrdoglav, ali istovremeno umiljat mačak koji u potpunosti utjelovljuje pravu Friskies mačku”, izjavio je Slaven Kosanović – Lunar.

Izložba je održana kao središnji dio Friskies događanja na Zrinjevcu pod nazivom Više radosti i veselja, na kojemu je otkriven i glavni vizual izložbe – veliki Lunarov grafit dimenzija 3×2 metra. Osim toga, u sklopu programa koji je vodila Tamara Loos, najmlađi su posjetitelji imali priliku nacrtati svoju mačku i osvojiti Friskies poklon, dok su oni nešto stariji sreću okušali u tomboli.

“Mi u Purini volimo iznenaditi vlasnike kućnih ljubimaca pa smo tako za njih osmislili ovo jedinstveno događanje kojim smo htjeli pokazati koliko su mačke voljeni kućni ljubimci, koji u svaku kuću ili stan unose radost i veselje. Osim toga, za sve ponosne vlasnike mačaka organizirali smo i foto-natječaj na Facebook stranici Purine iz kojeg ćemo pet najboljih fotografija koristiti u promotivnoj kampanji Purina Friskies za 2014. godinu”, izjavila je Tihana Bezmalinović, brend menadžerica Nestlé Purina.