pedigree-hrana-midiHrana za pse marke Pedigree od 3 kg snižena je za 20 posto te sad ima preporučenu maloprodajnu cijenu ispod 50 kuna

Tvrtka Mars, jedan od najvećih proizvođača hrane na svijetu, snizila je svoje cijene u segmentu hrane za kućne ljubimce u prosjeku za 10 posto prema distributerima u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Mars je dao naputak za smanjenje preporučenih maloprodajnih cijena na dijelovima asortimana hrane za kućne ljubimce, a distributeri i maloprodaja već su primijenili sniženje, kaže se u priopćenju u kom se dodaje kako je ovaj poslovni potez motiviran željom da se pomogne potrošačima u vrijeme ekonomske krize.

“S ciljem da svojim potrošačima omogući kvalitetne proizvode i u vrijeme ekonomske krize, Mars je smanjio cijene svojih proizvoda u prosjeku 10 posto, a na najtraženijim artiklima sniženja su značajnija kako bi se omogućila dostupnost proizvoda potrošačima. Tako je primjerice Pedigree od 3 kg snižen za 20 posto te sad ima preporučenu maloprodajnu cijenu nižu od 50 kuna”, ističe se.

Aleš Završnik, direktor Marsa za Hrvatsku i Bosnu izrazio je sigurnost kako “će nove niže preporučene cijene imati vrlo pozitivan utjecaj na potrošačke košarice naših vjernih potrošača.”

Prema rezultatima Ankete o potrošnji kućanstava u 2009. godini, koju je krajem siječnja objavio Državni zavod za statistiku, prosječno kućanstvo u Hrvatskoj godišnje potroši 76.188 kuna, pri čemu najveći dio potrebnih sredstava odlazi na hranu i bezalkoholna pića. Na to se ukupno troši 24.427 kuna godišnje ili 32,06 posto ukupnih godišnjih izdataka.

Kućni ljubimci su članovi sve većeg broj kućanstva u Hrvatskoj, što generira i troškove kućanstva te je Mars ovim sniženjem želio osigurati da ti troškovi ne uzrokuju dodatna opterećenja hrvatskim potrošačima, zaključuje se u priopćenju.