mate-stetic-largeNadzorni odbor PIK Vrbovca za novog je predsjednika Uprave imenovao dosadašnjeg člana Uprave Matu Štetića, koji je na tom mjestu zamijenio Dragana Marčinka koji je imenovan u Upravni odbor Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Republike Hrvatske.

Štetić je poslovnu karijeru započeo kao pripravnik u Ledu, nakon čega je napredovao na nekoliko pozicija unutar kompanije, navodi se u priopćenju. Godinu 2004. proveo je u Budimpešti na poziciji area managera, unutar akvizicije Ledo u Mađarskoj, a nakon povratka iz Mađarske postaje zamjenik direktora marketinga i razvoja Leda.

Karijeru nastavlja i u drugim kompanijama Agrokor koncerna, pa je tako radio na poziciji direktora marketinga i razvoja Zvijezde i direktora Mlinara.

Promjenom vlasništva tvrtke Mlinar 2009. godine prelazi u Agrokor na mjesto izvršnog direktora u poslovnoj grupi hrana, nakon čega dolazi u PIK Vrbovec gdje je kao član Uprave zadužen za poslove vezane uz prodaju, marketing i razvoj.

Štetić je završio i brojne seminare i radionice vezane uz management, prodaju, marketing i financije, a 2008. godine završio je i dvogodišnji Executive MBA, Cotrugli Business Academy (CBA) u Zagrebu, navodi se u priopćenju PIK Vrbovca.