mercatorMercator priprema veliku investiciju nakon što je u rujnu 2014. godine ušao u portfelj koncerna Agrokor – riječ je o projektu gradnje logističko-distributivnog centra.

Kako je navela Uprava Mercatora, za tu namjenu je od Slovenskih željeznica za 17 milijuna eura kupljeno zemljište površine 114.636 m2, na lokaciji teretne željezničke stanice Ljubljana-Moste.

Predsjednik Uprave Mercatora Toni Balažič ističe kako je riječ o velikom razvojnom i strateškom projektu o kojem se zapravo razmišlja već desetak godina, a posebno poslije prošlogodišnjeg požara u skladišnom prostoru na lokaciji Zalog.

Novi logistički centar imat će radnu površinu od 88.000 m2, a u njegovu gradnju Uprava Mercatora planira investirati oko 100 milijuna eura. Temelji bi trebali mogli biti postavljeni tijekom 2017, dok bi objekt trebalo biti u funkciji najkasnije krajem 2018. godine.

“Nakon što smo poslovne pokazatelje u 2015. uspješno okrenuli u pozitivnom smjeru, te obnovili veći broj maloprodajnih objekata, na listi prioriteta našao se i logističko-distributivni centar”, kaže Balažič i dodaje kako će tim projektom konačno centralizirati skladišne poslove i postići optimizaciju troškova poslovanja, što će kompaniji itekako pomoći da ponudom na policama bude konkurentnija u odnosu na ostale trgovce prisutne na slovenačkom tržištu.

Vrlo smo zadovoljni što smo uspješno dogovorili transakciju. To je za Slovenske željeznice vrlo važno ubog ambicioznih planova koje imamo za budućnost”, rekao je ovom prilikom generalni direktor Slovenskih željeznica Dušan Mes. (mercatorgroup.si)