mercator-osijek-otvorenjetik-tak-largeTrgovački lanac Mercator Hrvatska otvorit će novi hipermarket u okviru šoping centra Avenue Mall u Osijeku čije se otvorenje očekuje u petak, 8. travnja.

Investicija u hipermarket, ukupne prodajne površine 2543 četvornih metara, iznosila je više od 2 milijuna eura, a u trgovini je zaposleno 55 djelatnika.

Novi hipermarket predstavio je direktor maloprodaje Mercatora-H, Tomislav Bagić, koji je pritom istaknuo kako novi prodajni objekt nudi široki izbor poznatih brendova i trgovačke marke s više od 14.000 proizvoda. Trgovačka marka Mercatora, kazao je, kod pojedinih je proizvoda više od 50 posto povoljnija u odnosu na poznate brendove.

Kupcima su na raspolaganju odjeli mesnice, gastro, delikatesa te voće i povrće, a novost su i Tik Tak samoposlužne blagajne koje kupcima omogućavaju samostalno upravljanje procesom kupovine kao i veći nadzor nad samim postupkom plaćanja.

“Nastavljamo s podrškom domaće, a posebno lokalne proizvodnje, pa tako kroz Mercatorovu trgovačku marku plasiramo i proizvode lokalnih osječkih proizvođača, primjerice, Kandita“, istaknuo je Bagić.

mercator-osijek-otvorenje-largePovodom predstavljanja trgovine, uručena je i donacija Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek. Donaciju je Predstojnici Klinike za pedijatriju, Nedi Aberle, uručila Lea Marcijuš, voditeljica službe za odnose s javnošću Mercatora-H.

Nakon što je prošloga tjedna za male štićenike Doma za djecu Klasje osigurao tonu raznog voća i povrća, Mercator je ovoga puta donirao pelene, bočice, benkice i ostale svakodnevno neophodne proizvode za najmlađe pacijente KB-a Osijek.

Maloprodajna mreža Mercatora u Hrvatskoj sada broji 134 prodajna mjesta ne računajući franšizne kupce. Otvorenje osječkog hipermarketa dio je Mercatorovog investicijskog plana, u sklopu kojeg se u prvoj polovici godine u razvoj maloprodajne mreže ulaže više od 11 milijuna eura.

Tako je do kraja lipnja planirano otvorenje Mercator Centra u Rovinju, najveće pojedinačne investicije tvrtke u ovoj godini koja iznosi oko 9 milijuna eura.