mercator-zastava-logo-large-midiUprava Mercatora izvijestila je danas popodne putem Ljubljanske burze kako, u svjetlu ponude koju je Agrokor podnio tvrtki Pivovarna Laško za preuzimanje njezina značajnog vlasničkog udjela u Mercatoru, odustaju od sastanka na kome se trebalo razgovarati o ranije predloženom strateškom povezivanju dviju kompanija.

U svojoj strateškoj ponudi Mercator je, naime, izrazio interes da se ispita mogućnost kupnje maloprodajnog poslovanja Agrokor koncerna, odnosno trgovačkog lanca Konzuma.

Prema tom prijedlogu, Mercator bi se strateškim povezivanjem, koje ne bi uključivalo menadžersku integraciju dvaju tvrtki niti uzajamno preuzimanje dionica, fokusirao na trgovinu na malo, a Agrokor na prehrambenu industriju i poljoprivredu.

Ponuda Agrokora za kupnju značajnog udjela u Mercatoru nije u skladu s takvim stajalištem čime nestaje svaka osnova za ulazak u raspravu o Mercatorovom prijedlogu, navodi se u priopćenju slovenskog trgovca.

Međutim, dodaje se, interes Mercatora iskazan u pismu od 2. ožujka i dalje stoji te je spreman o ponuđenom strateškom povezivanju pregovarati i u budućnosti, ovisno o interesu Agrokora.