Mesna industrija Braća Pivac stekla 163.852 dionice Podravke

Prema informacijama portala Danica, iza skrbničkog računa u OTP banci na kojem su, prema podacima Središnjeg klirinškog depozitnog društva, u četvrtak bile 163.852 dionice Podravke, koje čine udjel od 2,3 posto, stoji Mesna industrija Braća Pivac

Razriješena je enigma tko je kupac velikog paketa dionica Podravke kojeg su prodali Erste plavi mirovinski fondovi, piše u petak Jutarnji list, navodeći da je prema neslužbenim informacijama riječ o Mesnoj industriji Braća Pivac.

Prema informacijama portala Danica, iza skrbničkog računa u OTP banci na kojem su, prema podacima Središnjeg klirinškog depozitnog društva, u četvrtak bile 163.852 dionice Podravke, koje čine udjel od 2,3 posto, stoji Mesna industrija Braća Pivac. On vrijedi, prema cijenama kojima se u četvrtak trgovalo na Zagrebačkoj burzi, oko 98 milijuna kuna, navodi dnevnik.

Zasad s tim udjelom, taj je skrbnički račun deveti na popisu deset najvećih dioničara Podravke, no očekuje se da će se on sutra popeti stepenicu više jer bi se u petak trebalo vidjeti tko je kupio još otprilike 30.500 dionica koje su prodavali Erste plavi mirovinski fondovi.

Ako se pokaže da je i u tom slučaju kupac skrbnički račun u OTP banci, na njemu će biti oko 194 dionice Podravke vrijedne oko 116 milijuna kuna, koje čime oko 2,9 posto kapitala Podravke.

Mnoge je ovakav ulazak Mesne industrije Braća Pivac u vlasništvo Podravke podsjetio na ulazak u Kraš, ali se mora podsjetiti da su njihov ulazak u Kraš i kasnije preuzimanje više od polovice dionica Kraša (oko 54 posto) trajali godinama. Strpljivo su kupovali dionice na burzi gotovo 12 godina.

Podravka je, uostalom, veća kompanija od Kraša i možda je trenutačno najatraktivnija hrvatska kompanija za preuzimanje, ali pitanje je hoće li se Mesna industrija Braća Pivac upustiti u tu avanturu.

Ivica Pivac, suvlasnik i predsjednik uprave Mesne industrije Braća Pivac, o ulasku u vlasničku strukturu Podravke nije imao komentara. Nije htio ni potvrditi da je Mesna industrija Braća Pivac kupac dionica koje su prodali Erste plavi mirovinski fondovi. Nije htio otkriti niti namjeravaju li se uključiti u eventualno preuzimanje Podravke pa čak ni u što ulažu višak kapitala osim u redovite investicije Grupe Pivac, donosi Jutarnji list.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakInovacije u trgovini ili kako se plaćanje karticama itekako isplati
Sljedeći članakŽitarice za doručak: Po doručku se dan poznaje