Metro Grupa ostvarila je daljnji napredak u procesu transformacije te je u trećem kvartalu financijske godine 2015./2016.1 ostvarila rast online prodaje i dostave.

metro-rast-prodaje-2016Online prodaja Media Markta i Saturna rasla je za 34,7%, dok je prodaja putem dostave u Metro Cash & Carryju rasla za više od 15% i ostvarila rekordni udio u ukupnim prihodima koji trenutno iznosi 13,3%. Tijekom devet mjeseci prodaja Metro Grupe rasla je za 0,2% i na razini je trećeg kvartala prošle financijske godine.

Metro Cash & Carry i Media-Saturn nastavili su s pozitivnim trendom koji je zabilježen u proteklim kvartalima. Prodaja Metro Cash & Carryja u trećem kvartalu zabilježila je rast dvanaesti kvartal za redom, dok Media-Saturn bilježi rast osmi kvartal za redom.

Metro Cash & Carry nastavio je s pozitivnim razvojem u svim segmentima. Prodaja je rasla je za 0,3% u prvih devet mjeseci financijske godine 2015./2016. U trećem kvartalu prodaja Metro Cash & Carryja rasla je za 0,1% čime je ostvaren rast dvanaesti kvartal za redom.

“Na pravom smo putu ostvarenja daljnjeg rasta, snažnije orijentacije na kupce i poduzetnike zahvaljujući transformaciji, što su još jednom potvrdili rekordni rezultati dostave i nastavak rasta online poslovanja. Istovremeno se strateškim ulaganjima snažnije fokusiramo na digitalizaciju ugostiteljske industrije”, izjavio je Olaf Koch, predsjednik Uprave Metro Grupe.

U ponedjeljak, 1. kolovoza Metro Grupa objavila je preuzimanje udjela u start-upu Shore – vodećoj tvrtki u Europi u online poslovnim rješenjima za lokalne pružatelje usluga. Razvojem cloud softwarea, Shore  malim i srednjim poduzetnicima i pružateljima usluga omogućuje digitalno upravljanje poslovnim procesima, što će Metro Grupi omogućiti nastavak promicanja digitalnih poslovnih modela za kupce s ciljem pojednostavljenja i optimizacije njihovih poslovnih procesa, s posebnim naglaskom na hotele i restorane.