riba-logisticki-centar-metro-frankfurt-wideMetro Cash & Carry, najveći distributer svježe ribe u Europi, otvorio je u blizini Frankfurta novi logistički centar za ribu koji tako postaje središte distribucije za sve veleprodajne centre ovog trgovačkog lanca na tržištima Njemačke i Austrije s tjednom otpremom od 250 tona svježe ribe i morskih plodova.

Kao osnovnu korist grupiranja logistike na jednu lokaciju iz Metroa ističu uštedu na cijenama i vremenu, što se postiže prvenstveno kroz ubrzavanje procesa dovoza u centar za logistiku i dopreme u veleprodajne trgovine.

Za kupce to znači dodatnu svježinu prilikom kupnje ribe, pojašnjava John Rix, generalni direktor Metro Cash & Carry Njemačke, te dodaje kako se gotovo sva roba doprema u trgovine unutar 48 sati nakon ulova.

riba-logisticki-centar-metro-frankfurt-2-midiSvježa riba hladi se odmah nakon što je ulovljena i dostavlja se novomu logističkom centru do sljedećeg jutra.

Na konstantnoj temperaturi od 2 stupnja Celzijeva riba je ispitana vezano uz karakteristike svježine i kvalitete od strane za to posebno obučenog osoblja, ističu iz Metroa.

Također dodaju kako zgrada logističkog centra ispunjava najstrože higijenske zahtjeve te je potvrđena kao centar za pakiranje svježe ribe od strane Europske unije.