VijestiSvijetMetro prodaje lanac hipermarketa u Turskoj

Metro prodaje lanac hipermarketa u Turskoj

Njemački maloprodajni i distribucijski lanac Metro objavio je danas da će prodati hipermarkete Real u Turskoj biznismenu Haciju Duranu Begendiku i fokusirati se na posrnulo poslovanje s hipermarketima u matičnoj Njemačkoj.

Nakon što proda svih 12 hipermarketa u Turskoj, Metro će u toj zemlji biti prisutan kroz mrežu trgovina “cash-and-carry” i trgovine potrošačke elektronike Media-Saturn.

“Ovim će se potezom Real u potpunosti fokusirati na uspješan razvoj poslovanja u Njemačkoj”, navodi se u priopćenju Metroa. U fiskalnoj godini koja je završila 30. rujna 2013. Real Germany poslovao je s gubitkom prije poreza i jednokratnih stavki od devet milijuna eura.

Vrijednost aktualne transakcije nije objavljena. U fiskalnoj 2013. Real Turkey generirao je prihode od 256 milijuna eura a zapošljavaju oko 1.800 radnika.

Transakciju još moraju odobriti nadležni regulatori u Turskoj a trebala bi biti zaključena ovog ljeta.

Metro je već prošle godine prodao trgovine prehrambenim proizvodima Real u istočnoj Europi a zatvorio je i trgovine Media Markt u Kini i dvije “cash-and-carry” trgovine u Egiptu. U ožujku odustali su od početne javne ponude dionica ruskog “cash-and-carry” poslovanja zbog ukrajinske krize. (Lider / Hina)

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...