26.9 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 12:11
VijestiSvijetMetro prodaje lanac hipermarketa u Turskoj

Metro prodaje lanac hipermarketa u Turskoj

Njemački maloprodajni i distribucijski lanac Metro objavio je danas da će prodati hipermarkete Real u Turskoj biznismenu Haciju Duranu Begendiku i fokusirati se na posrnulo poslovanje s hipermarketima u matičnoj Njemačkoj.

Nakon što proda svih 12 hipermarketa u Turskoj, Metro će u toj zemlji biti prisutan kroz mrežu trgovina “cash-and-carry” i trgovine potrošačke elektronike Media-Saturn.

“Ovim će se potezom Real u potpunosti fokusirati na uspješan razvoj poslovanja u Njemačkoj”, navodi se u priopćenju Metroa. U fiskalnoj godini koja je završila 30. rujna 2013. Real Germany poslovao je s gubitkom prije poreza i jednokratnih stavki od devet milijuna eura.

Vrijednost aktualne transakcije nije objavljena. U fiskalnoj 2013. Real Turkey generirao je prihode od 256 milijuna eura a zapošljavaju oko 1.800 radnika.

Transakciju još moraju odobriti nadležni regulatori u Turskoj a trebala bi biti zaključena ovog ljeta.

Metro je već prošle godine prodao trgovine prehrambenim proizvodima Real u istočnoj Europi a zatvorio je i trgovine Media Markt u Kini i dvije “cash-and-carry” trgovine u Egiptu. U ožujku odustali su od početne javne ponude dionica ruskog “cash-and-carry” poslovanja zbog ukrajinske krize. (Lider / Hina)

Najnovije objave

Stanić za kontrolni paket Bihaćke pivovare izdvojio nešto više od pola milijuna eura

Sukladno realiziranoj cijeni kompletna vrijednost Bihaćke pivovare je nešto manje od 2 milijuna KM Svjetlan Stanić preuzeo je nešto više od 50 posto dionica Bihaćke...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...