Najveći njemački veleprodajni i maloprodajni lanac organske hrane dennree počeo je koristiti aplikaciju Fresh Gate tvrtke Mettler Toledo. Ovaj alat tvrtki dennree omogućava pouzdanu izmjenu podataka između vaga, sustava blagajni i njihova ERP-sustava pod nazivom BIO.WIN, izvijestili su iz Mettler Toleda.

Aplikacija Fresh Gate služi kao središnje čvorište za podatke te povezuje tehnologiju vaganja u lancu organskih supermarketa dennree.

Fresh Gate olakšava izmjenu podataka u formatu XML te pojednostavljuje komunikaciju između vaga, blagajni i središnjeg ERP-sustava.

Mettler Toledo blisko je surađivao s dennree kako bi prije instalacije unaprijed konfigurirao aplikaciju s ciljem osiguravanja besprijekorne kompatibilnosti s BIO.WIN-om, ERP-rješenju prilagođenom posebno za dennree.

Dok je za InfoRouter, alat koji je dennree prethodno koristio, bilo potrebno svaku novu vrstu vage pojedinačno priključiti, Fresh Gate sada nudi jedno sučelje za sve modele koji su trenutačno na tržištu.

Prikladno za buduće generacije vaga
“Korištenjem nove aplikacije Fresh Gate, voditeljima trgovina omogućena je stabilna i vrlo sigurna veza između njihove tehnologije vaganja i našeg BIO.WIN ERP-sustava”, objašnjava Volker Bernard, voditelj tima BIO.WIN u tvrtki dennree.

“Osim toga, Fresh Gate garantira dugoročnu pogodnost rada odmah po uključivanju (plug-and-play). Korisnici se mogu osloniti na besprijekoran rad od samog početka, čak i u slučaju nove tehnologije vaganja ili drugih napredaka u budućnosti”, dodao je Bernard.

Računi po stavkama na blagajni
Čvorište podataka Fresh Gate koje koristi dennree s jedne strane na vage šalje cijenu i informacije vezane za proizvode, a s druge prenosi podatke o prodaji nazad u ERP i sustav blagajni.

Također, alat je omogućio tvrtkama dennree i Mettler Toledo da osmisle odgovarajući model postupaka za ispisivanje računa po stavkama na blagajni, tako da kupci sve proizvode koje su kupili na odjelu svježih proizvoda vide odvojeno od ostalih proizvoda.

Bolja usluga, jednostavnije održavanje
Fresh Gate daje informacije o statusu i dostupnosti pojedine vage pomoću web-sučelja prilagođenog korisniku. “Čak i ako dođe do problema, Fresh Gate šalje dragocjene informacije i podatke iz zapisa voditelju trgovine i prvoj razini naše unutarnje službe podrške. Na taj je način pojednostavljeno otkrivanje problema i izvršavanje potrebnih rekonfiguracija”, tvrdi Bernard, koji je isto tako na čelu podrške u tvrtki dennree.

Pouzdano i kompatibilno
Fresh Gate radi neprimjetno, kao pozadinska aplikacija na računalu u uredu trgovine, te troši vrlo malo energije. Rješenje je iznimno pouzdano i optimizira komunikaciju podataka u mrežama trgovina bilo koje veličine. Fresh Gate je kompatibilan sa svim vagama tvrtke Mettler Toledo iz linija bC i UC Evo.

Puštanje u rad aplikacije Fresh Gate u više od 100 trgovina diljem zemlje u vlasništvu tvrtke dennree (“denn’s Biomarkt”) trebalo bi biti dovršeno do kraja ove godine. Ažuriranje je također dostupno za samostalne trgovine koje su članice dennree grupe BioMarkt i za korisnike programa BIO.WIN.

PROMO