mlinar-kupciProizvodi ovoga pekarskog lanca mogu se pronaći u gotovo svim dijelovima Hrvatske

Mlinar je velike promjene doživio 2009. godine, kada je Mato Škojo, vlasnik osječke industrijske pekare Kruna, preuzeo 90,36 posto udjela u Mlinaru koji je dotad bio u sastavu Agrokora.

Tvrtka je započela novo razdoblje razvojem mreže specijaliziranih prodavaonica pekarskih proizvoda i delicija. Prodavaonice su redizajnirane, moderne i oku privlačne. Otvaraju se brzim tempom, čak četiri mjesečno.

“Na taj način želimo biti još dostupniji svim našim potrošačima, čije povjerenje zadržavamo već više od 100 godina”, ističu iz Mlinara.

Proizvodi ovoga pekarskog lanca mogu se pronaći u gotovo svim dijelovima Hrvatske. Više od 120 prodavaonica rasprostranjeno je u sjeverozapadnoj i istočnoj Hrvatskoj te Istri i Kvarneru.

Pekarski industrijski pogoni smješteni su u Zagrebu, Križevcima, Osijeku i Poreču, a maloprodajne mreže u Zagrebu, Vrbovcu, Križevcima, Varaždinu, Dugom Selu, Bjelovaru, Koprivnici, Čakovcu, Rijeci, Puli, Osijeku, Đakovu, Županji, Valpovu, Našicama i Čepinu.

Mlinarovi proizvodi prisutni su i u mnogim hotelskim objektima te najvećim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, u kojima kupci mogu pronaći brendove poput Kalničkog kruha, Mlinarove peke, Rustike i mnogih drugih vrsta kruha, peciva, sendviča i bureka.

Po Hrvatskoj putuje oko 80 transportnih vozila Mlinara, a u svim segmentima posla zapošljavaju 1100 ljudi. Ukupni prihodi u 2010. godini iznosili su približno 198 milijuna kuna.

“Oni su prvenstveno rezultat povjerenja naših kupaca koji su prepoznali iznimnu kvalitetu naših proizvoda te kontinuiranog ulaganja u tehnološke procese te edukaciju prodajnog i proizvodnog osoblja”, naglašavaju iz Mlinara.