Mondelēz International-milka-factoryTvrtka Mondelēz International objavila je svoje Izvješće o napretku Poziva na dobrobit za 2015.

U izvješću se navodi da je vodeća globalna tvrtka u segmentu grickalica premašila skoro sve svoje ciljeve u vezi s utjecajem na okoliš za 2015. godinu i postavila strože ciljeve za 2020. usmjerene na borbu protiv utjecaja na klimatske promjene.

Izvješće nadalje opisuje napredak koji je tvrtka Mondelēz International ostvarila glede svoje ambicije da bude globalni lider u segmentu zdravih grickalica.

“Naš rast direktno je povezan s unapređivanjem dobrobiti našeg planeta, života ljudi koji prave i konzumiraju naše proizvode, kao i zajednica u kojima djelujemo”, izjavila je Irene Rosenfeld, predsjednica i izvršna direktorica tvrtke.

“U razdoblju otkad smo pokrenuli platformu ‘Poziv na dobrobit’ ostvarivali smo stabilan napredak u realizaciji zacrtanih ciljeva. Dobri rezultati iz 2015. i naši novi ciljevi za održivost za 2020. promoviraju stvari za koje se zalažemo i dodatno jačaju našu ambiciju da budemo globalni lider u segmentu zdravih grickalica”, zaključila je Rosenfeld.

Pokrenuta 2013., platforma tvrtke “Poziv na dobrobit” fokusira se na četiri područja koja su ključna za dobrobit svijeta i u kojima tvrtka Mondelēz International može ostvariti najveći utjecaj: održivost, zdrave grickalice, partnerstva sa zajednicama i sigurnost.

ZDRAVE GRICKALICE
Tvrtka Mondelēz International ostvarila je cilj povećanja sadržaja žitarica od cjelovitog zrna za 25 posto –čak pet godina ranije od planiranog. Trenutno opcije Better Choice (Bolji izbor) čine 25,5 posto prihoda tvrtke.

“Unatoč velikom napretku u smanjivanju natrija i zasićenih masnoća u ključnim kategorijama kao što je biskvit, bilo je teškoća u njihovom smanjivanju na razini ukupnog globalnog portfelja; intenziviramo nastojanja u svim kategorijama kako bismo ostvarili cilj za smanjenje od 10 posto do 2020. godine. Na kraju 2015., količine natrija i zasićenih masnoća opale su na razini ukupnog portfelja za 1 posto, odnosno 2 posto.Na dobrom smo putu k realizaciji postavljanja etiketa s kalorijama na prednjem dijelu pakiranja do 2016. Na kraju 2015., pokriveno je 68 posto tvrtkinog proizvodnog portfelja”, rekli su iz  Mondelēza.

Mondelēz International, jedna je od najvećih tvrtki u segmentu grickalica s neto prihodom od oko 30 milijardi u 2015. Kreirajući ukusne trenutke radosti u 165 zemalja, tvrtka Mondelēz International svjetski je lider u kategorijama biskvita, čokolade, žvakaćih guma, bombona i napitaka u prahu, a pod njezinim su okriljem brendovi vrijedni milijarde dolara, među kojima su Oreo, LU i Nabisco keksi, Cadbury, Cadbury Dairy Milk i Milka čokolade te Trident žvakaće gume.