Gelovi za tuširanje – Promometar: Rast iz drogerijskog kanala

promometar-gelovi-za-tusiranje-ftd 777Prodaja gelova za tuširanje lani je porasla za 5% u odnosu na 2014. godinu, a rast dolazi iz drogerijskog kanala unutar kojeg se prodaja specijalnih pakiranja gotovo udvostručila

Kao i mnoge kategorije koje su, pod utjecajem temperaturnog kretanja i toplije/duže ljetne sezone u 2015. godini, ostvarile rast, prodaja gelova za tuširanje također raste (i to za 5% u odnosu na 2014.).

Rast kategorije dolazi iz drogerijskog kanala unutar kojeg se prodaja specijalnih pakiranja gotovo udvostručila. Promotivnu dominaciju uzimaju velika pakiranja od 400 ml/500 ml s 40-50% gratis volumena te 1+1 gratis pakiranja, što također predstavlja uštedu od 50% za krajnjega kupca.

kompozicija prodaje gleova za tusiranjeZnačajan udio u promocijama ovakvog tipa čine gelovi za tuširanje za muškarce. Trećina kategorije prodaje se kroz cjenovne akcije uz prosječan popust kupcu od 26% na masovnom tržištu (hipermarketi, supermarketi, trgovine mješovitom robom) te 28% u kanalu drogerija koji također bilježe 2% dublji popust u odnosu na prethodnu godinu.

Sve intenzivnije promoviranje u drogerijama zasigurno je dijelom utjecalo na privlačenje kupaca iz masovnog tržišta (mass-market) u kanal drogerija.

dijana knezevic-nielsen-potpis

Prethodni članakIkea povlači iz prodaje dvije tamne čokolade
Sljedeći članakMondelēz posvećen održivom poslovanju