drago-munjiza-largeKao ključni razlog svog odlaska navodi vrlo složenu operaciju kojoj je bio podvrgnut krajem prošle godine, a koja ga je prisilila da se nakratko povuče i oporavi

Drago Munjiza napustio je mjesto direktora Gastro grupe na kojem je proveo dvije godine. Kao ključni razlog svog odlaska navodi vrlo složenu operaciju kojoj je bio podvrgnut krajem prošle godine, koja ga je prisilila da se nakratko povuče i oporavi. Na njegovo mjesto doći će dosadašnji direktor nabave u Metrou Tihomir Salopek.

Munjiza kaže kako su u dvije godine, koliko je bio direktor Gastro grupe, uspjeli napraviti mnogo te usprkos krizi osigurati stabilnost poslovanja.

Za Business.hr rekao je da je HoReCa kanal najviše patio zbog krize jer se manje trošilo u kafićima, restoranima i hotelima, ali to se u konačnici nije previše odrazilo na poslovanje Gastro grupe.

Naime, i prošlu i pretprošlu godinu završili su kao tržišni lider, što je velik uspjeh jer je 2008. Gastro grupu napustilo pet snažnih članica, a u 2009. uspjeli su konsolidirati poslovanje, za što su najzaslužnije kvalitetne članice GG-a i njihov rad na terenu.

U prošloj je godini prodano 50 posto udjela tvrtke MHS suvlasniku Hrvoju Svetličiću, a ona se bavi distribucijom robe hotelskim lancima i hotelima, što je pridonijelo stabilizaciji poslovanja, te je raspodijeljen trezorski udjel članica koje su od 2004. do 2009. napustile grupu. U raspodjelu trezorskih udjela ušli su Kutjevački podrumi u vlasništvu Envera Moralića.

Na pitanje čime će se ubuduće baviti, Munjiza ističe kako će više vremena posvetiti svojoj tvrtki Jakov Viktor te konzultantskim poslovima i projektima koje prije svega vodi kao interim menadžer.

Podsjetimo, Munjiza je 11 godina radio u Atlantic grupi, gdje je bio potpredsjednik za prodaju i distribuciju te član Nadzornoga odbora Montane. Nakon toga je jedan mandat (2002. – 2007.) bio predsjednik Uprave Konzuma i potpredsjednik Nadzornog odbora Bjelovarske industrije mesa, koji su u sastavu Agrokora, najveće regionalne tvrtke.

Kao najvažnije projekte tvrtke “Jakov Viktor” Munjiza ističe savjetovanje tvrtki Megatrend i Makro Mikro u segmentu ICT industrije, u proizvođačkoj industriji Labuda, a u maloprodaji outleta Sv. Helena. Dodaje kako je u građevinskom sektoru radio s Tim Kabelom, Kufner grupom, u izdavaštvu sa Styrijom i Verbumom, a u turističkom sektoru s Generalturistom. (Business.hr)