Nakon izuzetnog uspjeha prve konferencije “Poduzetnički mindset”, održane u rujnu 2019. godine, u organizaciji provjerenog tima, koji čine programski partner EY Hrvatska, časopis Poduzetnik te Saša Cvetojević & Broadcast, održana je konferencija “Poduzetnički mindset za studente“. U programu konferencije sudjelovala su neka od najjačih poduzetničkih imena hrvatske poslovne scene kao što su Nenad Bakić, Alan Sumina, Aleksandra Dojčinović, Urška Sršen, Daniel Ackermann, Matej Špoler, Filip Ljubić i drugi. Konferencija je organizirana u studiju iz kojeg se svaki ponedjeljak na N1 TV emitira emisija “Poduzetnički mindset”, a brojna publika je pratila prijenos uživo putem Poduzetnikova Youtube kanala.

U fokusu su bili mladi kao budući stvaratelji nekog boljeg svijeta, a koje se na ovaj način želi potaknuti da razviju kritičko razmišljanje, da ostvare svoju životnu viziju te da se ohrabre i izađu iz zone komfora u svijet poduzetništva.Domaćin konferencije i sam uspješan poduzetnik Ognjen Bagatin, u pozdravnom izlaganju objasnio je zašto platforma “Poduzetnik” u svemu što radi neumorno promiče poduzetnike kao lidere društva. Pritom je pozvao mlade ljude da na svijet gledaju kao da im je svaki čovjek učitelj i cijeli svijet učionica, jer će na taj način probuditi diva u sebi koji će postati svemoćan.

Suosnivač i direktor tvrtke Nanobit Alan Sumina, koji dolazi iz brzorastuće gamerske industrije, u svom inspirativnom izlaganju približio je svoje početke 2008. godine. Riječ je o godini poznatoj po globalnoj ekonomskoj krizi, u kojoj je Nanobit nošen mladenačkim entuzijazmom i velikom strašću usmjerenom prema stvaranju nove vrijednosti nadigrao krizu. Danas, kada je svijet opet u novoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, Nanobit bilježi neprestani rast i milijunska preuzimanja svojih igara.

Poduzetnik, investitor i filantrop Nenad Bakić iz svog bogatog životnog i poduzetničkog iskustva izdvojio je kako ga je poduzetništvo interesiralo još od studentskih dana, ali je svoje prve poduzetničke korake napravio tek u 31. godini. Mladima je savjetovao da se ne zaustavljaju samo na primjerima i znanjima iz Hrvatske, nego da putem svih dostupnih mreža i kanala traže ideje i inspiraciju po cijelom svijetu. Na ideju o STEM revoluciji došao je na poticaj iz djetinjstva, kad nije imao pristup kompjuterima i robotima pa je to želio besplatno omogućiti svoj djeci kojoj to roditelji ni danas ne mogu priuštiti. Tako je nastala Croatian Makers Liga, najveći STEM pokret u EU, kojem je na čelu zajedno sa suprugom Rujanom, a u kojoj danas sudjeluje više od 600 škola s donacijama od oko 3.000 robota. Zaključio je kako su tri najvažnije sastavnice uspjeha borbena upornost, naporan rad i etičan pristup poslu.

Suosnivačica i suvlasnica Bellabeata, Urška Sršen, tvrtku je osnovala s partnerom Sandrom Murom 2014. godine te su kroz proteklih šest godina proživjeli toliko izazovnih situacija koliko ih mnogi ne prožive tijekom cijelog života. U razgovoru 1 na 1 sa Sašom Cvetojevićem Urška je otkrila mnoge zanimljive detalje o sebi i tvrtki. Među ostalim, i to da je u poduzetništvo ušla sa 23 godine, a Forbes ju je tada proglasio među top 30 poduzetnika ispod 30 godina. Iz svog iskustva izdvojila je važnost ispravne komunikacije onoga što radiš, zatim networking (umrežavanje) s ljudima i pametan odabir partnera i tima. Tvrtku je usporedila s djetetom, a partnerstvo u tvrtki s brakom. Trenutno, unatoč koronakrizi, uz pomoć nedavne investicije od 14 milijuna dolara Bellabeat bilježi snažan rast i razvoj, a svoje najnovije pametne proizvode lansirat će početkom jeseni 2020.

U panelu koji je moderirala Stephanie E. Trpkov, savjetnica u Izvršnoj agenciji za mala i srednje velika poduzeća (EASME) te mentorica za startupove u ZICER-u, sudjelovali su modna poduzetnica Aleksandra Dojčinović, vlasnica tvrtke i brenda Leilou by Alex, Daniel Ackermann, suosnivač i direktor digitalne agencije Degordian te Matej Špoler, suosnivač i tehnički direktor u tvrtki Infinum. Aleksandra Dojčinović komentirala je podatak da u Hrvatskoj imamo samo 3% žena poduzetnica do 29 godina, živeći u okruženju koje neprestano stvara razne isprike za žene. Pozvala je sve žene da prestanu čekati poticaje izvana kako bi nešto pokrenule te da se pokušaju motivirati iznutra i uzeti svoj život u svoje ruke. Matej Špoler prisjetio se teških trenutaka u tvrtki i zaključio da se s pogreškama zaista treba naučiti nositi, ali kako se iz pogrešaka može puno toga naučiti s glavnim ciljem da se slične ili iste pogreške ne bi ponovile. Daniel Ackermann na sve što je kroz poduzetništvo prošao gleda kao na jednu nepredvidivu avanturu iz koje možeš naučiti ono što nigdje drugdje ne možeš i nećeš.