Ovogodišnja 17. PRO PR konferencija ugostit će ugledne stručnjake za odnose s javnošću. Neki od predavača su Svetlana Stavreva, predsjednica The International Public Relations Association (IPRA), svjetskog udruženja za odnose s javnošću osnovanog 1940. godine te Maria Laura Garcia, predsjednica FIBEP-a, svjetske obavještajne agencije osnovane 1953. Jedan od ključnih predavača je i Takashi Inoue, predsjednik japanskog instituta za odnose s javnošću.

Ova međunarodna konferencija održava se 17. put za redom, ovoga puta u Hrvatskoj. PRO PR je konferencija specifična po tome što se svake godine održava u drugoj državi regije. Svoje znanje podijelit će i Marcelo Risi, direktor komunikacija u svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO), Raymond Frenken, direktor komunikacija u Europskoj udruzi banaka, Zarena Kancheva, PR i marketing menadžerica u Viberu te Patrick Harris, bivši glavni tajnik odjela za medije Njegovom visočanstvu princu od Walesa.

Konferenciju će obilježiti i dva panela na temu uloge odnosa s javnošću u brendiranju turističkih destinacija i pojmu digitalizacije na području odnosa s javnošću. Ova konferencija u svojoj biti je posvećena ključnom izazovu komunikacijske transformacije.

”Nažalost niti nakon 25 godina od osamostaljenja nemamo dovoljno transparentne komunikacije na političkom i gospodarskom nivou. Ne postoji dovoljna svijest javne uprave i zaposlenih u javnoj upravi o važnosti odnosa s javnošću niti su stručnjaci za odnose s javnošću na svim razinama dovoljno priznati. Velike korporacije i određeni komercijalni sektori kompanije razumiju važnost toga. Unutar novonastalih uspješnih kompanija ponegdje još uvijek nedostaje IT sektor koji bi strateški komunicirao. Iako je startup zajednica dosegnula svoj vrhunac u percepciji, njihova komunikacija zaostaje. Kada govorimo o digitalnoj pismenosti, tehnologije toliko brzo napreduju da se, prema statistički dostupnim podacima prema broju stanovnika, veoma malo građana služi digitalnim servisima koje su uspostavile javne uprave. U tome prednjači Slovenija. Srbija ima na nacionalnom nivou jasnu strategiju već pune dvije godine, a Hrvatska u posljednjem tromjesečju komunicira sve više digitalnu transformaciju”, izjavio je Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora ususret PRO PR konferencije.

17. PRO PR konferencija održat će se od 10. do 13. travnja u hotelu Katarina u Selcu. Očekuje se odaziv više od 200 sudionika iz zemalja regije koji će svojim dolaskom pridonijeti nastavku tradicije održavanja ove konferencije.