VijestiKarijereDarko Knez nastavlja svoju karijeru u privatnom biznisu

Darko Knez nastavlja svoju karijeru u privatnom biznisu

Darko KnezDarko Knez, izvršni potpredsjednik Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja nastavit će svoju karijeru izvan Agrokor koncerna.

Nakon 17 godina karijere u sklopu Agrokora, Darko Knez odlučio je potražiti nove poslovne izazove u privatnom poduzetništvu. Darko Knez je svoju karijeru u Agrokor koncernu započeo 1999. godine. U Konzum d.d. prelazi 2000. godine na poziciju pomoćnika, a potom i direktora Sektora logistike.

Uskoro postaje direktor Sektora Marketinga. Darko Knez u veljači 2004. godine postaje izvršni direktor Područja prodaje i marketinga. Poziciju predsjednika Uprave Konzuma preuzima 2007. godine, gdje sve do 2015. godine uspješno vodi najveći hrvatski trgovački lanac.

U 2014. godini imao je značajnu ulogu u Agrokorovom timu zaduženom za integraciju Konzuma i Mercatora te  je proveo integraciju ovih dviju kompanija u Hrvatskoj. S 1.1.2016. godine preuzima funkciju izvršnog potpredsjednika Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja.

Darko Knez rođen je 1970. godine u Osijeku. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, završio je poslijediplomski studij (MBA) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i polaznik je doktorskog studija na poslovnoj školi IEDC Bled.

Tako će Darko Knez, nakon izuzetno uspješne karijere u Agrokoru, nastaviti svoj poslovni put u privatnom biznisu.

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...