Zbog nepostojanja interesa kupaca propala je prva licitacija za prodaju zemljišta banjalučkog trgovačkog centra Pevec u Tuzli, koja je procijenjena na četiri milijuna eura

pevec-tuzlaNajveći dio imovine banjalučkog Peveca su nakon izvršnog ročišta, preuzele mađarska i poslovnica austrijske Raiffeisen banke u BiH, koje su od trgovačkog centra po osnovi odobrenih kredita potraživale više od 14 milijuna eura. Te banke imaju obvezu da do 1. rujna unovče preuzetu imovinu, ili da u njima pokrenu osnovnu djelatnost tvrtke.

Zbog nepostojanja zainteresiranih kupaca propala je prva licitacija za prodaju zemljišta trgovačkog centra Pevec u Tuzli, koja je zajedno sa dijelom opreme te kompanije procijenjena na četiri milijuna eura, pišu u srijedu banjalučke Nezavisne novine.

“Skupština povjerilaca Peveca ranije je donijela odluku da se ova imovina poduzeća ne prodaje ispod 75 posto njene procijenjene vrijednosti, dok eventualnu odluku o smanjenju cijene tek treba razmotriti”, rekla je Mirjana Golić, stečajna upraviteljica u tom poduzeću.

Najveći dio imovine banjalučkog Peveca su nakon izvršnog ročišta, koje je održano prije dva mjeseca, preuzele mađarska i poslovnica austrijske Raiffeisen banke u BiH, koje su od trgovačkog centra po osnovi odobrenih kredita potraživale više od 14 milijuna eura.

Te banke imaju obavezu da do 1. rujna unovče preuzetu imovinu ili da u njima pokrenu osnovnu djelatnost tvrtke. Stečajni postupak u banjalučkom centru otvoren je 26. studenog prošle godine nakon što je u ogromne probleme zapala njegova matična kompanija u Hrvatskoj. (Bankamagazin)