Nescafé je na hrvatskom tržištu prisutan sa širokim spektrom instant kava.

U segmentu 100% topive kave dostupni su Nescafé Classic, Gold, Cap Columbie i Espresso. U kategoriji kavenih mješavina s pjenom nudi se Nescafé Cappuccino, a u kategoriji kavenih mješavina bez pjene Nescafé 3u1 i 2u1.

Kao posebna kategorija u asortimanu se nalazi Nescafé Dolce Gusto, jedinstven koncept za pripremu različitih vrsta toplih i hladnih napitaka. U kategoriji 100% čiste topive kave najprodavaniji proizvod je Nescafé Classic.

Nescafé Cappuccino Vanilija najtraženiji je proizvod u kategoriji kavenih mješavina s pjenom, dok je u kategoriji kavenih mješavina bez pjene najprodavaniji Nescafé 3u1 Classic.

Prema podacima Nielsena, Nescafé je na hrvatskom tržištu vodeća robna marka u segmentu instant kave s vrijednosnim tržišnim udjelom od 45%.

“Ove je godine Nescafé Classic asortiman proširen za još dva okusa – Nescafé Classic Mild i Nescafé Classic Strong. Novosti u asortimanu kavenih mješavina bez pjene su novi Nescafé 3in1 Macchiato – jedinstveni okus instant kave s mlijekom te Nescafé 2in1 Espresso u praktičnom pakiranju”, kaže Ana Surić, CCSD Category Manager Beverages u Nestlé Adriaticu.