Nogometni stadion na trećoj etaži Stadion Shopping Centra, s kapacitetom do 5000 gledatelja, u potpunosti će ispunjavati uvjete koje UEFA propisuje za rad stadiona

Iako je otvorenje Stadion Shopping Centra u Beogradu bilo najavljeno za jesen ove godine, nesvakidašnje zdanje koje predstavlja kombinaciju trgovačkog centra i nogometnog stadiona, koji se nalazi na krovu, otvorit će se u ožujku 2013., piše domosfera.hr.

Gradnja trećeg po redu trgovačkog centra zapadnog tipa u Beogradu (nalazi se u starom dijelu grada u četvrti Voždovac) započela je potkraj 2011. Investitor je austrijska kompanija Krammer&Wagner koja u Hrvatskoj gradi trgovački centar City Colosseum u Slavonskom Brodu, te City Point u Varaždinu.

Stadion centar površine 75.000 četvornih metara od čega se 30.000 četvornih metara odnosi na prodajne površine, imat će oko 90 prodavaonica na tri nadzemne etaže i oko 700 parkirnih mjesta na dvije podzemne etaže garaže.

Na prvoj će etaži biti hipermarket, zajedno s različitim uslužnim sadržajima (banke, pekare, ljekarne), na drugom će biti smještene prodavaonice poznatih modnih i drugih brandova, od kojih neki dosad nisu biti prisutni na srbijanskom tržištu, dok će na trećem katu biti nogometni stadion sa svom potrebnom infrastrukturom i pratećim sadržajima, te s prostorom za 5000 gledatelja koji će u potpunosti ispunjavati uvjete koje UEFA propisuje za rad stadiona.

Inače, riječ je o trećem objektu ove vrste u Europi, a vjeruje se da će Stadion centar postati turistička atrakcija Beograda.

Kompanija Krammer&Wagner se više od 15 godina bavi poslovanjem nekretninama, a trenutno uz Hrvatsku i Srbiju ima aktualne projekte i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj te matičnoj Austriji. (banka.hr)