Certifikati koji potvrđuju proizvodnju hrane u skladu sa židovskim propisima Vindiji su dodijeljeni za 37 mliječnih proizvoda te 14 sokova i bezalkoholnih pića

Varaždinska prehrambena industrija Vindija dobila je košer certifikate kao još jedno priznanje za visoke standarde proizvodnje koji osiguravaju najvišu kvalitetu i maksimalnu sigurnost hrane, izvijestili su iz tvrtke. U Vindijinu mliječnom asortimanu košer hranom proglašeni su proizvodi iz grupe trajnog i svježeg mlijeka te svježi, meki i polutvrdi sirevi.

Košer certifikat, koji dodjeljuje Židovska vjerska zajednica Bet Israel u Hrvatskoj, Vindija je dobila i za svoje kašaste, mutne i bistre nektare, funkcionalne sokove te bezalkoholna pića Vindi Vital i Iso sport, a njima su pridruženi i cocktaili te juice od naranče.

Certifikaciji košer proizvoda prethodila je provjera uvjeta proizvodnje košer proizvoda te kontrola košer certifikata za sve sirovine koji su dobiveni od dobavljača, a koriste se u procesu proizvodnje. Svakom dodatnom potvrdom košer sirovina lista košer proizvoda će se nadopunjavati, ističu iz Vindije.

Dodijeljeni košer certifikati označavaju prehrambene proizvode Vindije koji su sukladni sa židovskim propisima prehrane, a ujedno su i pokazatelji poslovne kvalitete i spremnosti da se udovolji zahtjevima potrošača košer proizvoda.

“Inovativnost u proizvodnji, visoki proizvodni standardi i prilagodba zahtjevima tržišta Vindiju svrstavaju u red najvećih europskih proizvođača hrane, vrlo cijenjenog zbog kvalitete proizvoda, a košer status dodatna je garancija da su proizvodi sigurni, zdravstveno ispravni i kvalitetni”, izjavila je Ivanka Kukec, Vindijin menadžer za kvalitetu.

Osim košer certifikata, Vindija posjeduje i certifikate ISO 9001:2008, IFS i BRC te HALAL, čiju oznaku nosi veliki dio proizvoda ovog proizvođača.