Nestlé je prva svjetska prehrambena tvrtka koja je za Izvještaj o korporativnoj odgovornosti dobila ocjenu A+ Globalne izvještajne inicijative (GRI), neprofitne organizacije koja promiče ekonomsku, ekološku i društvenu održivost, izvijestili su danas iz švicarske prehrambene kompanije.

nestle-korporativna-odrzivost-largeNestlé je objavio globalni Izvještaj o korporativnoj odgovornosti (u Nestlé grupi to zovu Stvaranje zajedničke vrijednosti) s ključnim pokazateljima o ostvarenom napretku kada je riječ o utjecaju na području prehrane, vode i ruralnog razvoja.

Kako se navodi, ovogodišnji izvještaj najopsežniji je do sada jer sadrži i podatke o ljudskim pravima, raznolikosti i spolu, klimatskim promjenama, bioraznolikosti i korupciji.

Svaki sljedeći izvještaj prikazivat će i podatke od prethodnih godina tako da bude jasno vidljivo što je kompanija postigla.

“U Nestléu vjerujemo kako djela govore više od riječi. Djelujemo transparentno i želimo pokazati našim dionicima, partnerima i kritičarima da svoje poslovanje izgrađujemo na dugoročnim i održivim temeljima. Kroz Izvještaje o stvaranju zajedničke vrijednosti želimo na transparentan način izvještavati o pozitivnom utjecaju Nestléa na društvo”, izjavila je Janet Voûte, potpredsjednica tvrtke Nestlé zadužena za odnose s javnošću.

Nestlé stvara zajedničku vrijednost kroz doprinos zajednicama u kojima djeluje. Na primjer, kroz edukaciju poljoprivrednika o načinima poboljšanja kvalitete sirovina, provođenjem globalne inicijative Healthy Kids kojom se djeca podučavaju o pravilnim prehrambenim navikama i potiču na tjelesnu aktivnost te kroz fortifikaciju proizvoda kako bi pomogli smanjenju pothranjenosti mikronutrijentima, ističe se u priopćenju.

Također, navodi se kako je od 2001. godine do danas Nestlé za trećinu umanjio potrošnju vode u svojim tvornicama, dok se istovremeno proizvodnja hrana i pića povećala za 73%.