Nestlé je prodao svoj Juicy Juice brend investicijskom fondu Brynwood Partners, što predstavlja najnoviji potez švicarskog prehrambenog diva u nastojanju da pojednostavi svoje prenapregnuto američko poslovanje prodajom brendova koji ne ostvaruju zadovoljavajući rast, piše Wall Street Journal.

Pionir u segmentu potpuno prirodnih sokova, Juicy Juice je u posljednjim godinama bilježio pad prodaje s obzirom na sve veću usmjerenost potrošača na zdravstvena pitanja što je imalo negativnog odraza na prodaju zaslađenih pića za djecu, ali i zbog fokusiranosti Nestléa na neke druge brzo rastuće brendove.

Juicy Juice se tako pridružuje nekolicini robnih marki koje je Nestlé prodao u prošloj godini, uključujući brend sportske prehrane PowerBar kao i većinu poslovanja svoje kompanije.

Brynwood i Nestlé nisu iznijeli financijske pojedinosti transakcije, ali iz Brynwooda su ipak izjavili kako je kupnja brenda Juicy Juice najveća u zadnjih 30 godina njihovog poslovanja.

Neimenovani stručnjak upoznat sa situacijom kazao je kako ukupna cijena preuzimanja ne bi trebala premašiti 200 milijuna dolara.

Juicy Juice brend na tržištu se pojavio krajem 1970-ih u istočnom dijelu Sjedinjenih Država. U portfelj Nestléa ulazi sredinom 1980-ih te se potom širi na ostatak SAD-a. Desetljeće kasnije Juicy Juice je bio najbolje prodavani prirodni sok u supermarketima na američkom tržištu.

Međutim, u posljednje vrijeme krivulja uspjeha okrenula se prema dolje te je udio ovog brenda u konstantnom padu.

Godišnja prodaja Juicy Juice brenda kreće se oko 275 milijuna dolara, dok je prije sedam godina iznosila 500 milijuna dolara, rekao je Henk Hartong, stariji partner u Brynwoodu. No, u ovoj kompaniji vjeruju kako ovaj brend ponovno može biti uspješan, što planiraju postići fleksibilnijim pristupom i usmjerenošću na potrošača i nove okuse koje oni žele.

Nestlé se odlučio na američkom tržištu posvetiti brže rastućim brendovima kao što su Nesquik i Coffee-mate.